Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında, kurumuyla ilgili sunum yaparak hayata geçirmek istediği projeleri aktardı.  

Haber: Aslı Akış

Şerafettin Çilkara’nın, emekli olmasının akabinde Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Emrullah Güler atandı. Güler, görevine gelir gelmez çalışmalarına başladı.  Bolu’ya kardırmak istediği pek çok projeyle ilgili görüşmeler yaptığını dile getiren Güler, Vali Erkan Kılıç başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Aladağ kamp alanından, şehir merkezinde yapılabilecek sportif etkinliklere değindi.

YAZ VE KIŞ SPORLARI BOLU’NUN UFKUNU AÇACAK”    

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, yaptığım incelemeler sonucun Bolu’nun bir çok alanda ilerleyebileceğini ön gördüğünü aktararak;  “Aladağ’da kamp alanı oluşturmak için bir proje üretilmiş. 220 yatak kapasitesine sahip olması planlanan proje ile ilgili Orman Genel Müdürlüğünün bazı itirazları oluşmuş. Son yaptığım görüşmelerle projede son noktaya gelindiğin öğrendim. Eğer gerekli kaynak bulunulursa yaz ve kış sporlarında Bolu’nun ufkunu açacak bir yer olacak.” şeklinde konuştu.

“DURGUN SU VE YELKENLİ SU SPORLARINDA HAREKET KAZANDIRACAĞIZ”   

Bolu ve ilçelerinde çok sayıda göl ve göletin bulunduğunu da dile getiren Güler; “Bu nedenle durgun su ve yelkenli su sporlarında hareket kazanabilmek için federasyon temsilcileri ile görüşmeye başladım.” dedi.

PARKURLU KAYKAY PİSTİ İÇİN FEDERASYONLAR GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Emrullah Güler, Kılıçarsan Mahallesinde kapalı spor salonu ihtiyacı olduğunu da ifade ederek; Bunun için kaynak arayışına gireceğiz. Ayrıca şehir merkezinde kaykay pisti bulunmuyor. 5 parkurlu kaykay pistini Bolu’ya kazandırmak için görüşmelere başladık. Belirlenecek bir alana olimpik tırmanma duvarı yapmak istiyoruz. Federasyonla görüşmelere başladı.” diye konuştu.

“BOLU VE MENGEN’İN YURT İHTİYACI VAR”

Güler, Bolu merkez ve Mengen’deki yurt ihtiyacından da bahsederek; “Ayrıca Bolu merkez de bin yataklı kız öğrenci yurdu ile Mengen’de yurt ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bunun içinde ödenek arayışına gireceğiz”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim