BAİBÜ Senato ve Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında bu hafta Mengen Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı.

Toplantıya; Rektör Alişarlı’nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Gürel, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan ile Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantının ardından, Rektör Alişarlı ile Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iftarlarını Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrenci ve akademisyenleriyle birlikte açtılar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencileri, akademisyen hocaları danışmanlığında, her yıl Ramazan ayında geleneksel iftar programı düzenliyor. Bu yıl düzenledikleri iftar programına, Rektör Alişarlı başkanlığındaki Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Mengen Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Fuat Bayram ve Öğr. Gör. Ali Kemal Kemer, akademisyenler ve öğrenciler konuk oldu. İftar programı, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mengen Özel Öğrenci Yurtlarının katkılarıyla hazırlandı.

Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün ile birlikte iftar programının hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve akademisyenlere teşekkür eden Rektör Alişarlı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e Kur’an ayetlerinin inmeye başladığı, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen bu mübarek ayın, İslâm âlemi başta olmak üzere tüm dünyaya rahmet ve bereket getirmesini temenni etti.

Rektör Alişarlı, Orucun İnsan Sağlığına Etkisini Bilimsel Olarak Kanıtlayan Nobel Ödüllü Japon Bilim İnsanına Vurgu Yaptı

Oruç ve ibadetin insan sağlığına olan faydalarına dikkat çeken Rektör Alişarlı, uzun süre aç kalmanın hücrelerin kendisini yenilediğini bilimsel olarak kanıtlayan ve 2016 yılında Nobel Tıp Ödülü’ne layık görülen Japon Bilim İnsanı Yoshinori Ohsumi’nin, İslâmiyet’i seçtiğini vurguladı.

BAİBÜ Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan ve yapım çalışmaları devam eden Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi Yerleşkesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Editör: TE Bilisim