Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğü, Türk Kızılay’ına yapılan kan bağışlarının artırılması amacıyla “Kan Dostum BAİBÜ” kampanyası başlatıyor.

Salgın döneminde büyük düşüş yaşanan kan bağışları sonucunda azalan kan stoklarına destek olmak amacıyla, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Rektör Alişarlı kampanya hakkında yaptığı açıklamada; “Asırları aşan kadim Türk medeniyetimizin anane ve göreneklerinde büyük yeri olan kardeşlik ve paylaşma duygularının önemi, günümüzde de aynı şekilde süregelmektedir. Atalarımızdan aldığımız bu mirasla hareket ederek, Kızılayımızın kan stoklarını desteklemek ve artırmak amacıyla, başta Üniversite personeli ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşları kan vermeye davet ediyorum” diyerek çağrıda bulundu.

Kan Dostum BAİBÜ kampanyasına katılacak BAİBÜ öğrencileri 7-30 Haziran tarihleri arasında bulunduğu şehirlerdeki kan bağışı noktalarında, Üniversite personelleri de 16 Haziran 2021 Çarşamba günü Kültür Merkezinde kurulacak olan kan bağışı noktasında kampanyaya katılabilecekler.

Editör: TE Bilisim