Bolulu Ressam Mehmet Alagöz’ün eserlerinden oluşan sergi, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile Bolulu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ressam Mehmet Alagöz ve davetliler katıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Mehmet Alagöz, “Bolulu olmaktan dolayı ben çok mutluyum. Yarından itibaren Seben’de çalıştayımız var. Bu yıl 5.sini düzenliyoruz, kültürler arası sanat projesi. Eserlerimizin bir kısmını Bolu’da sergilemek istedim. Tekrar burada olmaktan ötürü mutluyum.” dedi.

Alagöz’ün ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, önyargılı bakışların önüne sanatın gücü ile geçilebileceğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “Mehmet Hocam kültürel faaliyet anlamında ne yapabilirim diye onun tavsiyesi ile Seben’de her yıl Batıdaki ve Türkiye’deki ressamların bir araya gelmesi ve kaynaşması ile ilgili bir proje başlatmıştık. O proje devam ediyor. Kültürel faaliyetlerimizi ne kadar arttırırsak, insanların birbirlerine yanlış ve önyargılı bakışlarının önüne geçebiliriz. Bunu sanatçılar yapabilir. Ressamlar yapabilir, edebiyatçılar yapabilir. İnsanların insan olduğunu birbirlerine anlatacakları bir üslup bulmamız lazım ki, insanlar birbirlerine nefret ile bakmasınlar. Türkiye kritik bir noktadan geçiyor, ama Türkiye’nin çok devasa bir ülke olduğunu batıdakiler bilmiyor. Orada bir fotoğraf göstererek burada kıyamet kopuyormuş gibi gösteriliyor ve öyle olduğunda da bize bakışlar değişiyor.  Türk ve Müslüman denilince de gaddar, adam kesen, kaçıran insanlar ima ediliyor. İnşallah bunlardan kurtuluruz. Bunlardan kurtulmamıza vesile olacak çalışmalar içinde olan insanlara saygımız da sonsuzdur. Bu çalışmalarla uluslar arası ilişki kurmamızı sağladığı için hem de Bolu’muzun yetiştirdiği ressam olması dolayısıyla, Mehmet Hoca’ma saygılarımı sunuyorum.”

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile devam eden açılış töreni, serginin gezilmesi ve eserlerin incelenmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim