1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreci ile birlikte seyahat kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasının ardından Türkiye'de vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Normalleşme sürecinin genişletilmesinin ardından ülke genelinde vaka sayılarının artışı ile birlikte korona virüste riskli bölgelerde artış görüldü.

Kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte toplu alanlarda uyulması gereken kuralların ihlali sonucu Bolu kent merkezinde riskli bölgelerin harita üzerinde genişlediği görüldü. Bolu Valisi Ahmet Ümit, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu ilimizde koronavirüs (Kovid-19) testi yapılan kişilerde testin pozitif çıkma oranlarının yüzde 2’lerden yüzde 10’lara kadar yükseldiğini açıkladı.

Haber: Aslı Akış

Normalleşme sürecine geçilmesiyle alışveriş merkezleri, iş yerlerine dönüş, şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırılması gibi adımlar, toplum içinde de hareketliliğin artmasına ve korona virüs vaka sayılarının da tırmanışa geçmesine neden oldu. Yetkililerin uyarılarına rağmen ilimizde vatandaşların maske ve sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanlığı “Hayat Eve Sığar” uygulamasında yoğunluk haritasına bakıldığında, ilimiz kent merkezinde salgının geniş alana yayıldığı ve riskli bölgelerin arttığı gözlemlendi. Bolu’da korona virüs yoğunluk haritasına bakıldığında yoğunluğun ve yüksek risk taşıyan bölgelerde artış olması dikkat çekti.

Mavi, yeşil, sarı ve kırmızı olarak işaretlenen bölgelerde mavi alan en düşük, kırmızı alan ise en riskli bölge olarak belirtiliyor.

İşte uygulamadan elde edilen verilere göre Bolu’daki korona virüs yoğunluğundaki son durum:

Editör: TE Bilisim