Bolu Rotary Kulübü ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi İşbirliği ile bu yıl 11.si düzenlenen “Toplum Liderleri Geliyor” Ufuk Geliştirme Programı’nın 4.oturumu 12.12.2020 cumartesi günü gerçekleşecek.

Bolu Rotary Kulübü Başkanı F.Zehra Aydın ‘’İnternet üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirdiği eğitimlerde 4.haftaya gelindi.

Konusunda uzman konuşmacı konuklar ve konularla ZOOM üzerinden gerçekleşen seminerler dizisinin bu haftaki konu ve konuşmacıları ‘’Girişimcilik’’ konulu sunumuyla Hasan Aksoy ve ‘Etkili İletişim’ konulu sunumuyla Saadet Şen Öner olacak.

Hasan AKSOY kimdir?

1967 yılında Rize’de doğdu 1974 yılında ailesinin Bolu’ya taşınması sebebiyle Bolu’da ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 1988 yılında arkadaşıyla birlikte pastacılık ile ticarete başladı.

1992 yılında ortaklıktan ayrılarak Deniz Pastanesi markasıyla kendi işletmesini açtı

Gıda sektörünü yakından takip ederek güncel yenilikler ve ihtiyaçlar doğrultusunda işletmesini geliştirerek 1996 yılında Türkiye de büyük şehirlerde açılmaya başlayan cafe - restoran işletmelerini araştırarak Bolu’nun ilk cafe – restoranını açtı.

1997 yılında Bolu da açılan Migros mağazasının unlu mamuller reyon işletmeciliğini alarak yeni bir pazara girmiş oldu ve bu sayede Türkiye’nin birçok ilinde market unlu mamuller reyon işletmeciliği yaptı.

1999 yılında dünyada  sürekli büyüyen ve ülkeler geliştikçe Pazar payı artan ve aynı zamanda  yaptığı işlerle bağlantılı olan çikolata üretimine başladı.

2000 yılında çikolatayı markalaştırarak Bolçi Bolu Çikolatası markasını  tescilletti.

Çikolata tüm dünyada kabul gören, kurumsal yapının kurulabileceği, her zaman geliştirebileceğiniz bir sektör olduğundan yatırımlarını hep bu yönde yaptı.

BOLÇİ çikolata bu gün 800 ü aşkın çeşidiyle, yaklaşık 400 çalışanıyla, 26 Ülkeye ihracat yapan Türkiye’de her ilde satışı olan bir marka haline geldi.

Yaşamı boyunca ticareti, üretmeyi, iş geliştirmeyi hep önde tutan Hasan Aksoy ‘’Yaşadığın ilin sosyal ekonomik yapısına katkıda bulunmalısın.’’ felsefesiyle birçok Sivil Toplum Örgütü’nde Yönetim Kurulu üyelikleri yapmıştır.

Saadet ŞEN ÖNER kimdir?

İlk Türk Kadın Motivasyon konuşmacısı olan Saadet Şen Öner, bireysel ve kurumsal alanda “Motivasyon, Yetenek ve Gelecek” konularında özel olarak seminerler ve

konuşmalar yapmaktadır. Sektörel farklılıklara göre içerik oluşturmadaki uzmanlığı, dönüşüm hedefindeki stratejik bakış̧ acısı, izleyiciye enerjik, esprili yaklaşımı ve iz bırakan etkileşimli konuşmalarıyla tanınır. 20 yılı askın suredir iş yaşamında başarıyla uygulamış̧ olduğu kişinin potansiyelini zirve performansa çıkarmayı hedefleyen tekniklerle, on binlerce insanın hayatında ölçülebilir değişimler oluşturmuştur.

Dünya Fütüristler Birliği "World Future Society" üyesi olan Öner, Ankara Üniversitesi Dijital Dönüşüm Platformu Danışma Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir. Sivil Toplum Kuruluşları (TÜSİAV, ASTOP, GGYD, TEMA, ANGİAD) ile birlikte gerçekleştirdikleri büyük katılımlı toplantılar, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde buluştuğu gençler, konuk olarak katıldığı televizyon programları ile geniş kitlelere potansiyelleri konusunda ilham vermektedir. Kendini geleceğe meraklı, yeteneğin pesinde bir insan olarak tanımlamaktadır.

Editör: TE Bilisim