Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın ve beraberindeki partililer Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Ziyarette,  İki partinin il başkanları birlik beraberlik mesajları verdi, Bolu’nun sorunları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

HABER: ASLI AKIŞ

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın ve İl yönetiminin, Cumhuriyet Halk Partisinin Bolu Teşkilatına gerçekleştirdiği ziyarette CHP İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve parti yönetimi hazır bulundu.

“SAYGI DUYARAK BİRBİRİMİZE YASLANMAMIZ LAZIM”

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu,  “Fikir ayrılıklarından dolayı birbirimizi kırmaktan vazgeçmeliyiz” diyerek birlik çağrısı yaptı. Karsu; “Saadet Partisi bizimle geçmişte de beraberliği olan bir parti. Bizim daha büyüklerimizle birlikte olup, Kıbrıs Harekatı’nı, Kıbrıs’ı bize kazandıran insanların devamı diye düşünüyorum. Bizim büyüklerimiz o gün onlarla bir araya geldiler, anlaştılar ve bugün eğer “Kıbrıs bizimdir, Anadolu’nun güvencesi Kıbrıs’tır, Kıbrıs yüzen büyük bir gemidir” diyorsak o günkü babayiğitlerin eseridir. Ben o günlerde gençtim, hatırlıyorum. O günler bize bugünleri kazandırdı. Birlik, beraberlik içinde birbirimizi severek, sevmesek de saygı duyarak birbirimize yaslanmamız lazım. Beraber hareket etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEYE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”       

Saadet Partisi il başkanlığına ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Karsu; “Saadet Partili arkadaşlarıma büyüklerimizin yaptığı gibi bir hareketle ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Bizler hep beraber Anadolu’yu, bütün dünyaya meydan okuyarak kurmuş insanların çocuklarıyız. Detaylarda ufak tefek fikir ayrılıkları var diye birbirimizi kırmaktan vazgeçmemiz lazım. Biz bugün o yolu bulmuş gibiyiz. Genel Başkanlarımız bu hususta çok büyük çalışmalar yapıyorlar, onlara destek vermemiz lazım. İnşallah birlikte güzel şeyler yapacağız. Biz ihtiyarladık ama bizden sonra gençler var. Bu ülke bizim! Onun için hep beraber sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

“ANA KONSEPTİMİZ BOLU’NUN GERÇEK SORUNLARI”  

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın,  Bolu’nun bazı sıkıntılarını dile getirmek ve polemikten uzak siyaset yapmak istediklerinin altını çizerek; “Biz Bolu’nun bazı sıkıntılarını gündeme getirmek bunun için de özgün bir yol bulmak istedik. Ana konseptimiz Bolu’nun gerçek sorunları. Üzülerek söylüyorum artık polemikten veya tartışmadan öteye bir şey konuşamıyoruz. Basın mensubu arkadaşlar  ‘falanca filancanın hakkında çok sert konuştu’, ertesi günde ‘filanca da falancanın hakkında çok sert konuştu’ diye manşet atmak zorunda kalıyorlar. Bunun Bolu’da yaşayan bizler için hiçbir faydası yok.” dedi.

Otopark sorunuyla alakalı bir çalışma yaptıklarını ve çözüm önerilerine de çalıştıklarını vurgulayan Sayın; “İstedik ki özgün olsun, kimseye hakaret olmasın. Hem soruna teşhis koyalım hem de tedavisi söyleyelim. Biz yerelde siyaset yapıyoruz. İnsanların şu anki en büyük sıkıntısı ekonomi. Eğitimle ile adalet ile ilgili sıkıntısı olanlar var.

“BOLU’DA OTOPARK VE TOPLU TAŞIMA SORUNU MEVCUT”

Yerelde belediyenin gelip de Türkiye’nin ekonomisini düzeltmek ondan beklenecek bir iş değil. O zaman yerel yönetimle alakalı sorunlara odaklanmamız lazım. Biz halkın içindeyiz. Anket yaptırıyoruz, bizzat müşahede ettiriyoruz. Otopark, yaya kaldırımı sorunu her yapılan ankette ya birinci ya ikinci sırada… Yayaların Bolu’da yürüyememesi, otoparkın olmaması… İkinci önemli sorunumuz da toplu taşıma. Bunu burada açıkça söylüyorum çünkü yönetimde kim olursa olsun elimizden geleni paylaşmaya dünden hazırız.” diye konuştu.

“GELECEK NESİLLERE ÇOK DAHA İYİ BİR BOLU EMANET EDEBİLMEK İÇİN BOLU’NUN SIKINTILARI İÇİN DERTLENMELİYİZ”

Pandemi döneminde öğrenciler olmadığı için toplu taşıma sorunu geri planlarında kaldığına işaret eden Sayın, gelecek nesillere iyi bir bolu bırakmanın yolunun sıkıntıları çözmekten geçtiğini söyledi. Sayın; “Otopark sorunu birinci sıraya geldi. Biz hem çözüm önerilerini çalışarak hem de özgün bir şekilde kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Ziyaretimizin temel sebebi de bu husustur. Bu samimi görüşmeleri hem devam ettirmek hem de bizim problemli gördüğümüz hususları kendileriyle paylaşmak istedik. İnşallah önümüzdeki süreçte de Başkan Beyle görüşeceğimizi umuyorum. Diğer siyasi partilerle de Bolu’nun sıkıntıları için dertlenirsek, kafa yorarsak gelecek nesiller için çok daha iyi bir Bolu emanet edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Saadet Partisi İl Başkanı İsa Sayın, CHP İl Başkanı Kazım Karsu’ya “Bolu’nun Gerçek Sorunları” etkili ve yapıcı muhalefet anlayışı adlı kitapçığı takdim etti.

 

Editör: TE Bilisim