Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da Anıtpark’ta düzenlenen törenle saygı, minnet ve özlemle anıldı.

Haber: Aslı Akış -Burhan Yeşiltaş

Anıt Park’ta gerçekleştirilen anma törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş,Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Baro Başkanı Avukat Bengü Akşemsettinoğlu , Vali Yardımcısı Abid Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkân, aziz şehitlerimizin yakınları, kahraman gazilerimiz, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat 09.00'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu. Vefatının 84. yıl dönümünde sadece Anıtkabir'de değil, Tüm Türkiye'de saat 9'u 5 geçe hayat durdu.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENKLER SUNULDU

Bolu Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Siyasi Partiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Atatürk Anıtına sunumundan sonra saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık siren sesleri eşliğinde Saygı Duruşu’nda bulunulmasının ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ve protokol üyeleri, Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenen anma törenine geçtiler.

Editör: TE Bilisim