Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının bu yaz biteceğini belirterek, maske kullanımında da sona gelindiğinin mesajını verdi.

Haber: Ali  Çağrı Demirtaş

Aşılama çalışmaları hızlandı. Aşılanan yaş grubu ise 35 yaşa kadar düştü. Ayrıca pek çok meslek grubunun aşılaması devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca maske kullanımında ve salgın haberlerinde bu yaz mevsiminin dönüm noktası olacağına vurgu yaptı.

“ZAMANDA SALGIN HABERLERİNDEN KURTULDUĞUMUZ SON YAZ OLACAK”

Yaz aylarının, salgınla geçen son günler olacağını belirterek maskelerin yakın zamanda kullanımdan kalkacağının mesajını veren Sağlık Bakanı Koca, “Bu yaz sadece maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olmayacak, aynı zamanda salgın haberlerinden kurtulduğumuz son yaz olacak. Hepimiz sevdiklerimizle aramızdaki mesafeden kurtulacağız. Aşılamış nüfusumuzu arttırmak ne kadar önemliyse vaka oranlarımızı hızlı şekilde azaltmak da aynı derece de önemli. Kovid-19, bulduğu imkânları değerlendirme gücünü hala koruyor. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman varlığını vaka tablolarına yansıtacağını biliyoruz. Vaka, hasta, ağır hasta, vefat oranlarımız tedrici olarak düşüyor ancak halen aktif 80 binden fazla vakamız olduğunu göz ardı edemeyiz” dedi.

“RİSKLİ ORTAMLARDAN UZAK DURALIM”

Sosyal ortamların, aşılamayla tam olarak güvenli olacağı güne kadar vatandaşları tedbirli olmaya davet eden Bakan Koca, “Unutmamalıyız ki zafere en yakın zaman riskin de en yüksek olduğu zamandır. Teyakkuzda olmalı ve asla tedbirleri boş görmemeliyiz. Hep birlikte verdiğimiz üstün mücadelenin selameti için bu yaz da tedbiri elden bırakmayalım. Sosyal alanlarımızın tamamının aşı ile korunaklı hale geleceği ana kadar riskli ortamlardan uzak duralım” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim