Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 42 bin 500 personel alımı için beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada yerleştirme kılavuzunun ÖSYM'ye ve İŞKUR'a gönderildiğini duyurarak, ilk etapta 42 bin 500 kişinin mülakatsız atanacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak atamayı bekleyen adaylar için detaylar belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Sağlıkta 'Beyaz Reform' kapsamında yapılacak olan Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kapsamında ilk etapta 42 bin 500 personel alımı yapılacak. Devlet kadrolarına atanmayı bekleyen sağlık mezunu adaylar ÖSYM tercih kılavuzu ile yerleştirme başvurusunu tamamlayacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından ilk etapta 42.500 personel alımı için kılavuzların ÖSYM ve İŞKUR'a gönderildiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın personel alımıyla ilgili paylaşımında“31.183’ü sözleşmeli personel, 11.317’si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500’ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR’A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM’YE GÖNDERİLDİ. Hepimize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

BAŞVURU ŞARTLARI, KADRO DAĞILIMI BELLİ Mİ?

Henüz başvuru tarihleri, kadro dağılımı ve şartları hakkında bir açıklama yapılmadı. Bakan Koca tarafından ÖSYM ve İŞKUR’a gönderilen kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte tüm detaylar netlik kazanacak.

Editör: TE Bilisim