Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumunda, sağlık çalışanlarının Kasım ve Aralık aylarında özel halk otobüslerinden ücretsiz yaralanması kararı alındı. Toplantıda ayrıca özel halk otobüslerinden yolcu başına alınan yüzde 7’lik komisyonun Kasım ve Aralık ayında alınmaması, akabinde özel halk otobüsü işletmecilerine 2 ay süreyle 1000’er lira destek verilmesine karar verildi.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda, sağlık çalışanları ve özel halk otobüs şoförlerini sevindirici kararlar alındı.

Toplantıda, sağlık çalışanlarının özel halk otobüslerini ücretsiz kullanması kararı Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak şekilde 2 ay daha uzatıldı.

Öte yandan, söz konusu karara ilişkin; özel halk otobüs şoförlerine destek olması amacıyla Kasım ve Aralık aylarında, yolcu başına alınan %7’lik komisyonun alınmaması ve 1000’er lira destek verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Özcan, “Bu sonsuza kadar sürecek bir şey değil. Biz yine 2 ay uzatmak istiyoruz. Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak şekilde. Hepimizin ortak önerisi olsun. Yüzde 7’lik komisyonu Kasım ve Aralık aylarında da alınmayacak” ifadelerine yer verdi.

“BU DESTEĞİ SÜRDÜREN BAŞKA BİR BELEDİYE YOK”

Sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma desteğini veren tek belediye olduklarının altını çizen Başkan Özcan, “Sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarına ücretsiz binmesi konusunu 2 ay daha uzatmıştık ancak yine süresi doldu. Tabi bu, sonsuza kadar devam edemez ama Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak şekilde 2 ay daha uzatalım. Sağlık çalışanlarımızın toplu taşımalara ücretsiz binmesi kaydı şartıyla 2 ay daha 1000’er lira sağlık çalışanlarını finanse edebilmek için uzatmak gibi bir düşüncemiz var. Aslında yasa izin vermiyor ama bazen bir gerekçe bulmamız gerekiyor. Sağlık çalışanları derken doktorlar ve hemşireler değil, oradaki gariban güvenlikçi, temizlik işçileri, ameliyathane sorumlusu gibi dar gelirli insanlar kullanıyor. Bizden başka bu desteği sürdüren bir belediye Türkiye’de yok. 7244 sayılı yasa, bu rakamı bin lira ile sınırlamış. Biz bunu 2 ay da uzatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim