“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİN”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen üyesi Aile hekimleri, sözleşme ve ödeme yönetmeliğinin geri çekilmesi, aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Haber: Aslı Akış

Türk Sağlık Sen’e bağlı yaklaşık 50 sağlık çalışanı “Sağlıkta şiddete hayır” yazılı pankart açarak, sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla açıklamalarda bulundu. Kaygılarını ve tepkilerini dile getirdi.

Türk Sağlık Sen Bolu Şubesi yönetim kurulu adına açıklamayı yapan Başkan Furkan Özübek; “Türk Sağlık-Sen olarak endişelerini ve tepkilerini dile getiren; düşük ücretler, aşırı iş yükü, şiddet vb. kronik sorunlara çözüm isteyen her çağrıyı değerli buluyoruz. Bazı düzenlemeler nedeniyle mağdur edilen her çalışanın derdi derdimizdir. Sorun için her zaman birlikte mücadele etmekten de asla çekinmedik, çekinmeyiz. Bugünde bu manada iş bırakıyor, haklı çağrılara güç katıyoruz” dedi.

“ŞİDDET VE ZORBALIKLARLA MÜCADELE EDEMEZ HALE GELMİŞLERDİR”

Aile hekimlerinin sözleşme ve ödeme yönetmeliğinden kaynaklı sorunları için sendika olarak tüm platformlarda mücadele ettiklerinin altınız çizen Özübek; “Aile hekimlerimiz ve beraberinde çalışan sağlık personellerimiz için, ekonomik ve özlük hakları konusunda yoğun bir çalışma programı başlatmış bulunmaktayız. Aile hekimlerimizin ve beraberinde çalışan sağlık personeli günümüz şartlarının gerisinde kalmıştır. Halkımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmak için, gecesini gündüzüne katan, aile hekimlerimiz ve sağlık çalışanları zor durumlarda kalmıştır. Ayrıca Aile hekimleri ve beraberinde çalışan sağlık çalışanları, şiddet ve zorbalıklarla mücadele edemez hale gelmişlerdir. Özlük haklarında ve ekonomik(ücretlerinde) gelir seviyelerinde acil olarak, günümüz şartlarına uyarlanması gerekmektedir.” ifadeleri kullandı.

“25 FARKLI LOKASYONDA SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR ÇALIŞMA YAPTIK”

Furkan Özübek, Türk Sağlık sen Bolu şubesi olarak Bolu’da sağlıkta şiddetin önlenmesi ve ceza kanunlarının caydırıcı maddelerini bilboardlara astıklarını ifade ederek; “Şiddet olaylarının bir an önce son bulması için, halkımızı duyarlı olmaya, siyasi iradeden yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep etmekteyiz. Bu bağlamda en azından Türk Sağlık Sendikası olarak, Bolu ilinde 25 farklı lokasyonda sağlıkta şiddetin önlenmesi ve de şiddete karşı Türk ceza kanunlarının caydırıcı maddelerinin olduğu bilbordlar yaptırarak halkımızın bilinçlenmesi ve bir farkındalık oluşması için bu çalışmayı şubemiz olarak üstlendik. Bu konuda girişimlerimiz ile bazı sorunlar çözülmüş, çalışanı mağdur eden diğer düzenlemelerle ile ilgilide dava açılmış olup hukuki süreç devam etmektedir.

Genel Başkanımız Önder Kahveci Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ile görüşüp Aile hekimlerinin sözleşme ve ödeme yönetmeliği ile ilgili taleplerini gündeme getirerek yeniden bir düzenleme yapılmasını ve bununda sosyal taraflarla görüşülerek hayata geçirilmesini istemiştir. Sayın Bakan’da bunu değerlendireceklerini ifade etmişlerdir. Ücret artışları ile ilgili olarak Türk Sağlık Sendikası olarak, tüm kamu çalışanlarına ek zam yapılması gerektiği hususunu toplu sözleşmeden bugüne kadar söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÜCRET ARTIŞI DÜZENLEMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTMİŞTİK”

Kamu işvereni sağlık çalışanlarının çağrılarına kayıtsız kalınmamalı ve en kısa süre içerisinde gereğinin yapılmasını öneren Özübek; Geçtiğimiz Aralık ayında gündeme getirilen üniversite hastaneleri ve afile olan hastanelerde görev yapan, hocalarımızdan asistan doktorlarımıza, uzman doktorlarımızdan pratisyen doktorlarımıza kadar, Aile hekimlerini, SGK ve Adli Tıp’ta görev yapan hekimleri kapsamayan, ücret artışının zaruret olduğu tüm sağlık çalışanlarını içine almayan ve ek ödemeden mahsuplaşma nedeniyle de katkı olarakta önemli bir anlam taşımayan düzenlemenin eksikliklerinin giderilerek, sağlık çalışanlarımızın tamamını kapsayacak yeni bir ücret artışı düzenlemesi gerektiğini belirtmiştik.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TÜM SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR”

Bu konu dün Genel Başkanımız tarafından Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya ifade edilmiş, Sayın Bakan ücret artışı, döner sermayeler, sağlıkta şiddetin önlenmesi ve malpraktis davaları konusunda düzenlemeler için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtmişlerdir. Genel Başkanımızda bu konularda sürecin hızlandırılması gerektiğini ifade etmişlerdir. Bekleme ise yeteri kadar beklenmiştir. Kronikleşen tüm sorunlara çözüm üretilmelidir. Tüm sağlık çalışanları için harekete geçilmelidir. Hızlı ilerlenmelidir. Bu bugün hakkını savunan, iş bırakan, çözüm isteyen tüm sağlık çalışanlarının ortak talebidir.” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARI VERİLMELİDİR”

Türk sağlık sen olarak her platformda mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini yineleyen Özübek; “Pandeminin kahramanları, bu uğurda canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına hakları verilmelidir. Mücadelemiz bunun içindir. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlar için gecemizi gündüzümüze katarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğimizi kararlılıkla bir kez daha vurguluyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim