SINOVAC’IN ARDINDAN BIONTECH AŞILAMAYA DAHİL OLDU

“SIRASI GELEN VATANDAŞLARIMIZI AŞI MERKEZLERİMİZE BEKLİYORUZ”

Bolu Sağlık İl Müdürlüğü, Bakanlıkça belirlenen gruptaki tüm vatandaşları aşı merkezlerine beklediğini belirtti. Aşılar arasında tercih yapılabileceği açıklanırken, BioNTech aşısı için Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi belirlendi.

HABER: Ebru Buket Dönmez

Koronavirüs salgını ile mücadelede Alman BioNTech aşısının da ülkemizde uygulanmaya başlamasıyla birlikte aşı sırası gelenlere aşı tercihi hakkı getirildi. Vatandaşlar, randevu sistemi üzerinden BioNTech ya da Sinovac aşısını tercih edebiliyor.

SINOVAC’IN ARDINDAN BIONTECH AŞILAMAYA DAHİL OLDU

Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşılama çalışmalarına, SINOVAC’ın ardından BioNTech aşısı da dahil oldu. Analiz çalışmalarının ardından 2 Nisan’da uygulanmaya başlanan aşının, nisan ayı içerisinde 4.5 milyon doza ulaşması bekleniyor. 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu olarak anlaşma da sağlandı.

Bakanlığın açıklaması üzerine Bolu Sağlık İl Müdürlüğü de; “Sağlık Bakanlığımızca belirlenen aşı uygulanacak grup sırası gelen vatandaşlarımız; SINOVAC ya da BioNTech aşısı tercihinizi yapıp MHRS web, MHRS mobil, ALO182, e-Nabız, Aile Hekimleri veya hastanelerimizden randevu alarak aşınızı olabilirsiniz” çağrısında bulundu.

BioNTech aşısı için Sağlık Bakanlığınca Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi belirlendi. Randevu aldıktan sonra BioNTech aşısı tercihinde bulunan vatandaşlar, Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine randevu tarihi ve saatinde giderek aşılarını yaptırabilecekler.

Bakanlıkça belirlenen grupta; 60  yaş üzeri vatandaşlar, eşleri ile birlikte ve risk grubunda olan Morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olanlar ile immün supresif tedavi alan vatandaşlar yer alıyor.

BOLU’DA 179 AŞI ODASI İLE HİZMET DEVAM EDİYOR

Kovid-19 aşı uygulamalarına yönelik tedbirler ve uygulama esasları doğrultusunda, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için "Aşı Uygulama Odası" belirlenmesinin ardından Sinovac aşısı için ilimizde toplam 179 COVID-19 Aşı Odası ile aşı hizmetleri devam ediyor.

Editör: TE Bilisim