Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karantinada olduğunuz sürede evinizde yapmanız gerekenleri size aktarmak için bilgilendirme videosu yayımlandı. Videoda, sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat edilmesinin yanı sıra ateş, öksürük gibi sıkıntıların gelişmesi durumunda 112’nin aranmasının altı çizildi.

 Haber: Aslı Akış

Bolu İl Sağlık Müdürlüğünce korona virüse karşı 14 gün kuralını uygularken evde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgilendirme videosu hazırlandı. Sosyal medyadan “karantina sürecinde evde yapılması gerekenler” başlıklı paylaşım görseller ile tek tek sıralandı.

“ZİYARETÇİ KABUL ETMEYİN”

Videoda kurallar;  “Hekiminizin önerdiği sürede evinizden çıkmayın, kimseyle temas etmeyin. Ziyaretçi kabul etmeyin, kimsenin ziyaretine gitmeyin. Hekim tarafından önerilen ilaçlarını düzenli olarak kullanın. Bol miktarda sıvı alın, düzenli uyuyun ve düzenli beslenin. Mümkünse ayrı bir odada kalın ve odanızı sık sık havalandırın. Evinizin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske kullanın.

“EVİN ORTAK ALANLARINDA MUTLAKA MASKE TAKIN”

Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın, mümkün değilse bu alanlarda mutlaka maske takın ve her kullanımdan sonra sulandırılmış çamaşır suyu ile temizleyin. Ellerinizi sık sık su ve sabunla yıkayın ya da alkollü el antiseptiği ile ellerinizi ovalayın.

 ATEŞ, ÖKSÜRÜK VE SOLUNUM SIKINTISINA DİKKAT!

Sizde veya evdeki diğer bireylerde solunum sıkıntısı, ateş, öksürük gibi durumların gelişmesi halinde hemen 112’yi arayın. Aile hekimi veya sağlık müdürlüğü tarafından arandığınızda telefona cevap verin veya arayanın sorularını cevaplayarak onlara yardımcı olun.

“SOSYAL MESAFE HİJYEN VE MASKE KULLANIMINA DİKKAT EDİN”

Kaldığınız evde mümkünse 65 yaş üzeri ve kalp yetmezliği, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalığı olan bireylerin bulunmamasını sağlayın. Bu mümkün değilse sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımına dikkat ederek mümkün olduğu kadar temastan kaçının.

“TABAK, BARDAK, HAVLU GİBİ EŞYALARINIZI AYIRIN, ORTAK KULLANMAYIN”

Tabak bardak havlu gibi eşyalarınızı ayırın ortak kullanmayın ve aynı zamanda havlu çarşaf ve kıyafetlerinizi çamaşır makinesinde ayrı olarak ve en az 60 derece sıcaklıkta normal deterjan ile yıkayın” şeklinde sıralandı.

Editör: TE Bilisim