Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlıkta Buluşalım” sloganlıya sağlık taramaları, dijital sağlık hizmetleri, sağlık bilgilendirme stantlarının yer aldığı sağlık panayırının açılışı yapıldı.

Haber: Aslı Akış

Kamera: Yasin Celal Torun

Anıtpark’ta düzenlenen Sağlık Panayırı’nın açılışına; Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, kurum müdürleri, Sağlık İl müdürlüğüne bağlı hastane başhekimleri, müdürler, yöneticiler, sağlık personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlıkta Buluşalım” sloganıyla düzenlenen Sağlık Panayırı'nın açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü birimlerinin standlarının açıldığı Sağlık Panayırı’nda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu, sağlık taraması yapıldı.

Anıtpark’ta düzenlenen Sağlık Panayırı’nın açılış kurdelesini Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve protokol üyeleri birlikte kesti.

“KORUCU SAĞLIK HİZMETLERİ AÇISINDAN SAĞLIK PANAYIRIMIZ ÖNEMLİ”

Panayırının açılış konuşmasını yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, sağlık panayırının önemini vurgulayarak; “Sağlıkçılarımızın Covid-19 pandemisindeki fedakârca mücadelesi çerçevesinde bu programı da peşinden yapmayı arzuladık. Koruyucu sağlık hizmetleri açısından çok önemli olan bu panayıra hepiniz hoş geldiniz. Bütün sağlıkçılarımız adına katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER ZAMAN BİZİM YANIMIZDA”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu’da sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğinin altını çizerek;  “Sağlık çalışanları her zaman bizim yanımızda. Yalnızca Covid-19 döneminde değil, o zaman daha da fazla hissedildi ama hayatımızın her alanında hem kendi canımız, belki de en sevdiklerimizin canını emanet ettiklerimiz. Biz kendilerine şükranla ve minnetle anıyoruz. Burada küçük çocuklarımız var. İnşallah onlarda bugünün çocukları yarının doktorları, ebeleri, hemşireleri. Ben onlarında önlerinin açık olmasını diliyorum. Nasıl okumak istiyorlarsa devlet, millet her zaman yanlarında. Biz her zaman yanlarındayız. İnşallah onlarında yardımcısı olmaya devam edecek büyük devletimiz. Tabi Bolu’da sağlık yatırımları da hız kesmeden devam ediyor. Tüm engellemelere rağmen halka hizmet yolunda kimseyi önümüzde engel olarak kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK PANAYIRININ TÜRKİYEDE FAZLA ÖRNEĞİ YOK”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, sağlık panayırının Türkiye’de örneğinin olmadığına dikkat çekerek; “Türkiye örneği fazla yok. Burada ikincisi yapılıyor Sağlık Panayırı. Sağlık insan için vazgeçilmez bir unsur. Dolayısıyla bu alana ne kadar önem, değer versek, yatırım yapsak gerçekten yetersiz kalır. Yaklaşık 1 aydır Bolu’dayım. Bolu’nun sağlık anlamında gerçekten bölge değil, artık ülkemize hizmet ettiğini burada memnuniyetle görüyorum. Yaklaşık 6 bin civarında sağlık personelimiz var ve her branşta doktorumuz ve yardımcı sağlık teknisyeni var. Her yönüyle gerçekten sağlıkta çok güzel yatırımlar yapılmış. Bundan iftihar ediyorum ve bu yatırımlar devam edecek.” İfadelerini kullandı.

“SAĞLIK TURİZM POTANSİYELİ ÇOK ÖNEMLİ”

Bolu’nun sağlık turizmi yönünden önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Kılıç; “Bolulu vatandaşlarımız için Türkiye’deki yaşayan vatandaşlarımız için hatta ülkemiz dışındaki insanlar içinde sağlık yönünden gerçekten çok önemli bir potansiyel var. Kaplıcalarıyla beraber bölgemiz aynı zamanda sağlık turizmi yönünden de çok ciddi potansiyele sahip. Turizm başlı başına zaten burada yapılması gereken bir alan ve bu anlamda da çok güzel potansiyelinin olduğunu hepimiz biliyoruz.” dedi.

“FARKINDALIĞI ARTTIRMAYA YÖNELİK BİR PANAYIR”

Vali Kılıç, panayırın farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalara katkı sunacağını vurgulayarak; “Sağlık İl Müdürlüğümüzün farkındalığı arttırmaya yönelik bir panayır aslında bu. Yani hep söylenir, koruyucu hizmetlere ne kadar önem verilirse, ne kadar yatırım yapılırsa bu alanda eğitime ne kadar önem verilirse hem hasta sayımız hem toplumun sağlığı bir o kadarda iyi oluyor. Dolayısıyla insanlarımız üst basamak sağlık kurumlarına gitme durumu da ortadan kalkıyor. Burada sigarayla ilgili olarak farkındalığın arttırılması, kanser taramaları ve diğer sağlıkla ilgili olarak koruyucu tedbirler gerçekten insanlarımızın sağlığını koruma anlamında ileriki yaşlarda, sağlıklı yaşlanma denir ya, bu anlamda da gerçekten bunlara çok büyük katkısı oluyor. Dolayısıyla sağlık alanında konuşulacak çok şeyler var. Programın tertiplenmesinde başta Sağlık İl Müdürümüzü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum bu çalışma, faaliyet hayırlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Sağlık Panayırı'nın açılışını yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç ve beraberindekiler KETEM, Evde Sağlık Hizmetleri, AMATEM  başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan kuruluşlar tarafından açılan standları gezerek Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sağlık Panayırı"nda, MHSR, E-Nabız, evde sağlık hizmetleri, Çocuk Oyun Alanı ve Etkinlikleri, Dahiliye standı, tansiyon ve şeker takibi, GETAT, ağız ve diş sağlığı, Ergoterapi, Kardiyoloji bilgilendirme, İnme, AMATEM, TRSM, akılcı ilaç kullanımı, organ bağışı, 112 tanıtım, ilk yardım bilgilendirme, UMKE, Aşı randevu ve bilgilendirme, Tütün ve Bağımlılık, Obezite, Diyabet, KETEM, Toplum Sağlığı merkez, Aile Hekimliği, Gebe Okulu stantları da yer aldı.

Editör: TE Bilisim