Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, İzzet Baysal Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Salih Ayan’ın uğradığı silahsaldırıyı kınayarak, “Yapılan bu saldırıdan dolayı öfkeli ve kaygılıyız. Daha kaç can yanacak? Daha hangimizin nasıl bir bedeli ödemesi gerekiyor?” dedi.

Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, İzzet Baysal Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Salih Ayan’ın silahlı saldırıya uğramasını yazılı bir basın açıklaması yaparak kınadı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Her geçen gün bir hastanede şiddet vakası yaşanıyor. Geçen ay, Bursa’da bir sağlık çalışanının boğazına bıçak dayayıp rehin aldılar. Geçen hafta bir Başhekim arkadaşımız makam odasında Elazığ’da öldürüldü. Dün yine Bursa’da bir hekim arkadaşımıza makasla saldırıp yerlerde sürüklediler. Bugün de İzzet Baysal Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Salih Ayan makam odasında uğradığı silahlı saldırıda sağ bacağından yaralanmıştır. Kendisine yapılan bu saldırıdan dolayı öfkeli ve kaygılıyız. Daha kaç can yanacak? Daha hangimizin nasıl bir bedeli ödemesi gerekiyor?” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDET UYGULAYANLAR, HAPİSLE CEZALANDIRILSIN”

Sami Yılmaz, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların mutlaka caydırıcı bir ceza alması gerektiğinin altını çizerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Şiddete karşı önleyici ve caydırıcı her türlü tedbirin bir an önce alınmasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik yasa çıktı, ancak uygulanmıyor. Bunu sağlayacak düzenlemeler bir an önce hayata geçmelidir. Şiddet uygulayanlar, mutlaka hapisle cezalandırılsın. Bunun yanı sıra sağlıkta şiddet uygulayanların sağlık harcamaları belirli bir süre SGK tarafından karşılanmasın. Ayrıca şiddet uygulayan kişiler, sağlık hizmetlerinden faydalanırken, kolluk kuvvetleri ya da güvenlik birimlerinin gözetiminde tutulsun.

SAĞLIK-SEN olarak sağlık kurumlarında da gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyoruz. Kapılarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını, gerekirse hastanelerin belli noktalarından X-RAY cihazı kontrolü ile girişler yapılmasını, fiziki şartların güvenliği sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini ısrarla dile getiriyoruz.

Şunu biliyoruz. Sayın Bakanımız şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına sahip çıkmaktadır. Şiddetin önlenmesine yönelik sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak biran önce yasal düzenlemelerin hayata geçmesi için de gerekli adımların atılması gerekiyor.

Vatandaşlarımıza da çağrıda bulunarak sağlık çalışanlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Şiddet gören sağlık çalışanları bizim insanlarımız. Evlerimizin fertleri. Şiddete karşı mücadelede sağlık çalışanlarının yanında olun, şiddet uygulayanlara karşı çıkın ve tepki gösterin. Şiddetin önlenmesindeki önemli unsurlarından birisi de toplumsal duyarlılıktır. Şiddet uygulama eğiliminde olanlara, şiddet uygulayanlara asla müsamaha göstermeyelim. Hepimizin her an başına gelebilecek olan SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR diyoruz. Şiddete uğrayan arkadaşımız Salih Ayan’a geçmiş olsun diyor, kendisine acil şifalar diliyor, bu saldırıyı gerçekleştiren şahsın da bir an önce cezalandırılmasını istiyor ve bu menfur saldırıyı kınıyoruz.”

Editör: TE Bilisim