Bolu’da Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Merkezi’ni hayata geçiren Diyetisyen İzem Çarıkçı; “Sağlıklı beslenmeyi ve dengeleyebilmeyi öğrenmek istiyorsanız sizlere kapım her zaman açıktır” dedi.

Haber: Selda Selin Özbay

İstanbul Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu İzem Çarıkçı, Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Merkezi’nde danışan kabulüne başladı. Diyetisyen İzem Çarıkçı’nın sahibi olduğu Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Merkezi Paşaköy Mahallesi Eski İstanbul Caddesi No:73 adresinde hizmete girdi.

Bolu halkına sağlıklı yaşamın şifrelerini vermek adına büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade eden Çarıkçı; “Ofisimize gelecek olan danışmanlarımıza göre beslenme programları oluşturarak hem sağlıklı beslenmelerine hem de istedikleri yaşam tarzına ulaşmalarına yardımcı olacağım” dedi.

“hedefime ulaştığım için çok mutluyum”

Seminerlere, panellere ve sayısız kongrelere katılarak kendini mesleğiyle özdeşleştirdiğini ifade eden Diyetisyen İzem Çarıkçı, “2019 Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Mezunuyum, 23 yaşındayım, Boluluyum. Şuanda yüksek lisans yapmaktayım kısa bir zaman sonra uzmanlığımı alacağım. Mutfakla ve yemekle aram her zaman çok iyiydi. Sağlıklı beslenmeyi ve mutfakta buna yönelik yemekler hazırlamayı çok seviyorum. Ortaokul yıllarımdan itibaren bu mesleğe yöneldim ve hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Diyetisyenler, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürebilmek isteyen veya sağlıkla ilgili belirli bir hedefe ulaşmaya amaçlayan insanlara, ihtiyaçlarına göre beslenme programı oluştururlar.  Diyetisyen unvanı, üniversitelerin lisans eğitimi sunun 4 yıllık beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olan kişiler tarafından hak edilir. Diyetisyen beslenme programını, kişinin yaşamını, fiziksek özelliklerini ve sağlık durumunu değerlendirerek oluşturmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi mezunuyum, şu anda Okan Üniversitesinde yüksek lisansımı yapmaktayım. Staj yaptığım kurumlar; Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, VM Medical Park Pendik Hastanesi, Beşiktaş JK A takım diyetisyeni Müge Özyurt Beslenme ve Danışmanlık Merkezi’nde stajlarımı tamamladım. Üniversite süresinde sayısız kongrelere katıldım. Bu kongrelerden aldığım sertifikalarım bulunmakta. Hem okuduğum süreçte hem mezun olduktan sonra kendimi geliştirmeye çalıştım ve çalışma hayatında olsam dahi kendimi geliştirmeye, yeni bilgiler öğrenmeye devam edeceğim” diye konuştu.

“Sağlıklı beslenmek aslında geleceğimiz için yapabileceğimiz en güzel adımlardan bir tanesi”

Diyetisyen Çarıkcı, sadece zayıflamak değil sağlıklı beslenmeye de dikkat etmek gerektiğini belirterek, “Bana başvuran danışanlarıma kişiye yönelik beslenme programı oluşturmaktayım. Öncelikle kan tahlillerini değerlendirerek kişiye yönelik yani kişinin uyandığı, uyuduğu saatlere, sevdiği veya sevmediği besinleri göz önüne alarak bir beslenme programı oluşturmaktayım. Amacım kişiyi bunaltmadan beslenme tarzında değişikliğe gidebilmek. Benim için en önemlisi kişinin bunu yaşam tarzına dönüştürebilmesi. Arada kaçamaklar olsa da dengeleyebilmenin önemli olduğu düşüncesindeyim. Benimle beraber kilolarından kurtulsa ve hedefine ulaşsa dahi ona dengeleyebilmeyi öğretmek, belli bir zaman sonra bunu tek başına yapabilmesi asıl hedefimdir.

Sağlıklı beslenmek aslında geleceğimiz için yapabileceğimiz en güzel adımlardan bir tanesi. Günümüzde çoğu hastalığın altında yatan sebepler yanlış beslenme alışkanlıkları. Bunun önüne geçebilirsek hem kendi geleceğimizi güzelleştirir hem de çocuklarımızın geleceğinin daha sağlıklı olmasını sağlayabiliriz. İlerleyen dönemlerde daha çok kişiye sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak istiyorum. Mesleğimde her geçen gün bilgi birikimimi arttırarak, insanlara faydalı olabilmek asıl amacımdır. Danışanlarıma bulunabileceğim tavsiyeler sağlıklı beslenmeyi lütfen diyet olarak düşünmeyin. Bunu yaşam şekli haline dönüştürmek sizlerin elinde. Daha sağlıklı bir yaşam için bugün yapacağınız fedakârlıklar geleceğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Sağlıklı beslenmeyi ve dengeleyebilmeyi öğrenmek istiyorsanız sizlere kapım her zaman açıktır” dedi.

Editör: TE Bilisim