Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca’dan, İç hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın “Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor” açıklamasına yanıt geldi. Koca; “Piyasada satılan tavuk etinden yapılmış döner ucuz değil. Bu yüzden ucuz diye hileli demek yanlış olur. Sırf ucuz diye kötü demek hiç doğru değil” dedi.

 Haber: Aslı Akış

İç hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın geçtiğimiz günlerde tavuk dönerle ilgili açıklaması yeni bir polemik konusu oldu. Yeni bir polemik konusu olan bu açıklamayla ilgili Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca tavuk dönerle ilgili açıklamaya yanıt verdi.

 “HER UCUZ KÖTÜ DEĞİL”

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca; “Piyasada satılan tavuk etinden yapılmış döner ucuz değil. Çünkü tavuk döner genelde göğüs etinden yapılır. Göğüs etinin kilogram fiyatı da ortalama 9-11 TL arasındadır” diye konuştu.

Koca, açıklamasının devamında, “Tavuk döner yapanlar da genelde 60 ila 80 gram arasında tavuk döner koyar. 100 gram koysa bile tavuk etinin maliyeti 1 TL olur. Ana ham madde de tavuk eti olduğu için maliyet çok yüksek değildir. Bu yüzden ucuz diye hileli demek yanlış olur. Her meslekte kötüler vardır. Burada da olabilir ancak sırf ucuz diye kötü demek hiç doğru değil.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim