Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından vatandaşı sanal dolandırıcılara karşı uyarırken, son günlerde birçok vatandaş benzer mağduriyetler yaşadı.

Haber: Aslı Akış

Polisin uyarısında, sosyal medya hesaplarının sanal ortamda bir şekilde ele geçirilmesi sonrası, hesabı ele geçirilen kişinin arkadaşlarına ‘Hediye çeki kazandınız’, ‘Ödül almak için tıklayınız’ gibi benzeri linkler gönderdiği belirtilerek; “Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; Sosyal Medya hesaplarının sanal ortamda bir şekilde ele geçirilmesi sonrası hesabı ele geçiren kişinin arkadaşlarına “Hediye Çeki Kazandınız, Ödül Almak İçin Tıklayınız” vb. gönderilen linkler üzerinden kredi kartı ya da banka hesap numaraları suç şebekeleri tarafından ele geçirilmekte veya vatandaşlarımızdan telefon numarasını isteyerek gelen mesaja evet cevabım vermesi gerektiği söylenerek vatandaşlarımızın mağdur edilerek dolandırılmakta olduğu yapılan müracaatlardan anlaşılmıştır.

Bu sebeple sanal ortamda bu ve benzeri taleplere karşın vatandaşlarımızın duyarlı bulunmaları, tanıdığı kişiler gibi görünse de kredi kartı, hesap numarası gibi kişisel bilgilerini hiçbir şekilde paylaşmamaları rica olunur. Halkımızın huzur ve güvenliği için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

Editör: TE Bilisim