Türkiye’de vaka sayıları büyük bir hızla artıyor. Geçen yıl aynı döneme göre, vaka sayıları tam 10 kat artmış durumda. Son 24 saatte 14 bin 230 kişinin testi pozitif çıktı, 5 bin 211 kişi iyileşti, 55 kişi hayatını kaybetti. Üstelik sıcakların da etkisiyle maske kullanımı azaldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aşı olunmadan Kovid-19 salgınının önlenemeyeceğinin altını çizerek, vatandaşlara aşı olmaları çağrısı yaptı.

Haber: Aslı Akış

1 Temmuz’da başlayan normalleşme sürecinin ardından 9 günlük kurban bayramı tatiliyle beraber ülke genelinde vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti. Artan vakalar nedeniyle tekrar bir kapanma olasılığı konuşulurken, vatandaş alabildiğine rahat, tedbirleri unutmuş halde.

Korona tablosunun son verileri, ülke genelinde salgının tehdit ve riskini devam ettirdiğini gözler önüne sererken vaka sayısı 14.230 olarak açıklandı. Ülke genelinde toplam aşılama sayısı 66 milyon142 bin 804 rakamına ulaşsa da “Aşı ve tedbirle yeniden mücadeleye dönelim” diyen Bakan Koca, Kovid-19'la mücadele kurallarına uyulmadığı ve aşı olunmadığında salgını durdurmanın uzun sürebileceği uyarısında bulundu. “Ödediğimiz bedelleri, yaşadığımız kısıtları, maddi ve manevi kayıpları düşünün. Ne çok insanı kaybettiğimizi hatırlayın. Salgın aşısız yenilmez, aşınızı olun." ifadesini kullandı.

Geçen yıl Kurban Bayramı sonrası vaka sayıları 3. dalgayı beraberinde getirmiş, vaka sayıları rekor kırmıştı. Bu yıl aşı gibi çok önemli bir silah olmasına rağmen, aşılama hızı özellikle doğu illerinde çok yavaş. Şimdi, bayramda doğuya gidenler geri gelecek. Yetkililer, 4. dalganın sinyallerinin çok net biçimde geldiğini söylüyor. Rakamlar da bunu gösteriyor. Böyle giderse, okullarda yüz yüze eğitim yine zora girecek beklide eski kısıtlamalara tekrar dönülecek.

Editör: TE Bilisim