Sezonu 68 puanla şampiyon tamamlayan Boluspor U21 takımında başarının en büyük mimarlarından olan teknik heyet ile şampiyonluğa uzanılan sezon ile ilgili keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Boluspor U21 takımının antrenörü Fatih Ateş, yardımcı antrenör Bahadır Kıyak ve kaleci antrenörü Abdullah Gerz sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

U21 liginde 2016–2017 futbol sezonunu şampiyon tamamlayan Boluspor U21 takımında teknik heyetle başarıya giden yolu konuştuk. Teknik heyet, tek amaçlarının Boluspor’a kaliteli, karakterli, iyi sporcular yetiştirmek olduğunun altını çizdi.

Haber. Burhan Yeşiltaş

Boluspor U21 takımı antrenörü Fatih Ateş ilk olarak normal sezonu değerlendirerek; “Öncelikle camiamıza şampiyonluk hayırlı olsun. Bundan önceki senelerde U21 takımıyla 2 defa daha şampiyonluk yaşanmıştı ligimizde. Yine Final maçı oynanmıştı. Bu senede bize nasip oldu. Takımın başına 8’inci haftada oynadığımız Giresunspor maçıyla geldik. Takımımız lider durumdaydı averajla. Bu süreçten sonra liderliğimizi devam ettirmeyi amaçladık. Bu süreç içinde de yine ciddi anlamada çalışmaları oyuncuların gelişimi üzerine yapmaya çalıştık. Bu gelişiminde meyvelerini verdiğini düşünüyorum. Fuat hocanın da oyunculara bakış açısıyla ciddi anlamda oyuncularımız yukarıda antrenmanlara çıkmaya başladılar. Devre arasında 4 tane oyuncumuzla yollarımızı ayırdık. Bu oyuncularımızın yerine de U19 takımımızda futbol okulumuzdan yetişen ve ciddi anlamda takımımıza katkı sağlayacağını düşündüğümüz oyuncularla takviye yaptık. Yine bu süreç içersinde Burak Asan, A takım ile antrenmanlara başladı. Daha sonra Mücahit profesyonel yapılarak yine A takımla antrenmanlara devam etti. 1’inci kalecimiz Sabri, A takımla antrenmanlara devam etti. Bu süreçte gönderdiğimiz oyuncularla birlikte sayısal olarak biraz sıkıntı yaşadık. Bu sıkıntıları da oynadığımız maçlarda biraz daha hissetmeye başladık. Sayısal olarak sahada çalışamadığımız için özellikle taktik antrenmanlarında çalışma sayısı yakalayamadığımız için biraz sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılarda maçlara ve maç skorlarına yansıdı. En az hedefle devam etmeye çalıştık. Bu süreç içinde zaman zaman U19 takımımızdan oyuncularımız kadroya dahil oldu. Onlarda ciddi anlamda verim aldık. 25–26 hafta geçildiği zaman tamamen fikstür avantajı bize döndü. 27’inci haftadan sonrada 1 beraberliğimiz var. Oda en yakın rakibimiz Malatyaspor’a karşı. Deplasmanda 2–2 berabere kaldığımızda şampiyonluğu orada kopardık diyebilirim. A takımımızın Play-Off’a kalması anlamında inancımız çok yüksekti. Bizlerde şampiyon olarak camiamıza çifte sevinç yaşatmak istedik. Son hafta oynadığımız Manisaspor maçını da 4–0 kazarak sezonu şampiyon tamamladık. Sezon sonunda da 17 maçlık iç sahada, 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. İyi bir istatistiğimiz vardı. Deplasmanda oynadığımız 17 maçta ise, 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldık. Dış sahamız biraz daha iyi olsaydı, biz ligi en az 4–5 hafta önceden bitirebilirdik. 64 gol attığımız, 35 gol yediğimiz ve 26 averajla bitirdiğimiz bir sezon oldu.” dedi.

“SAHA İÇİNDE HEP OMUZ OMUZA OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK”

Takımın kötü gittiği anlarda herkesin destek olarak zorlukların üstesinden geldiklerini sözlerine ekleyen Ateş sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreçte çalışmalarımızda her zaman desteklerini hissettiğim özellikle 22’inci hafta ve 26’ıncı hafta aralığında 4 haftalık süreçte bir sallantılı bir dönemimiz oldu ama bu dönemde bizim yanımızda olan, yanımızda olduğunu hissettiren çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemliydi. Moral ve motivasyon açısından, çalışmalarımızda Bahadır hocam, yine kaleci hocam Abdullah Gerz hocam ciddi anlamda katkı sağladık. Ciddi anlamda birbirimize kenetlendik, birbirimize güvendik. Saha içinde hep omuz omuza olduğumuzu gösterdik. Başta bize güvenen Başkanımız Necip Çarıkcı daha sonra çok fazla desteğini hissettiğimiz Metin Kumaş ve Adil Semercioğlu başta olmak üzere her zaman bizim yanımıza oldular.”

“A TAKIMLA ANTRENMANDA YER ALMALARI BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Boluspor U21 antrenörü Fatih Ateş, U21 takımından, A takıma çıkan oyuncular hakkında da bilgiler vererek şunları dile getirdi: “Burada şampiyonluktan önemli olan yukarıya A takıma oyuncu kazandırmak. Bu noktada Burak Asan profesyonel oyuncularımızdan bir tanesiydi ama Türkiye Kupası maçlarında çok fazla süre alarak devamlılığını sağladı. Yine aynı şekilde kalecimiz Sabri, A takımda 2’inci kaleci konumunda. Profesyonel yapıldı. Daha sonra Mücahit 96 doğumlu şu anda A takım kadrosu bünyesinde bulunuyor. Son olarak yine filiz lisansını alt yapıdan çıkartıldığı, futbol okulundan gelen bir oyuncumuz Furkan Demir. A takımla oynadığımız hazırlık maçında ciddi bir oyun ortaya koydu ve Fuat hocanın da düşüncesiyle antrenmanlara çıkmaya başladı. Daha sonra da profesyonel oldu. Bu arkadaşların sürekli olarak A takımla antrenmanda yer almaları bizi çok mutlu ediyor.”

“BİR KUPA KAZANDIRMAK HEPİMİZİN HAYALİ”

Boluspor U21 takımı antrenörü Fatih Ateş, Fenerbahçe U21 takımıyla Süper Kupa Finali oynayacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzde bir Fenerbahçe, Süper Kupa Finali var. Fenerbahçe’yi önümüzdeki hafta oynayacağı maçta izleme fırsatı yakaladık. Buraya kadar gelmişken, bir hedefimiz illaki olacak. Bir kupa kazandırmak hepimizin hayali. Burada şampiyonluk önemli ama kulübün bu şampiyonluğu taçlandıracak ihtiyacının olduğunu düşünüyorum.”

“BOLUSPOR BULUR, ÇIKARTIR VE TÜRK FUTBOLUNA YILDIZLAR VERİR”

Boluspor U21 takımı Kaleci Antrenörü Abdullah Gerz ise, asıl amacının Boluspor A takımına kaliteli kaleciler yetiştirmek olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Sezonu şampiyon olarak bitiren U21 takımımıza hayırlı olsun, Bolusporumuza hayırlı olsun. Biz 14 Temmuz’da başladığımız çalışmalara 20 Mayıs’ta şampiyonlukla bitirdik. Tabi bu bizi çok mutlu etti. Fatih hocam, Bahadır hocam, ben ne çalışmalardan ne de disiplinden hiç taviz vermeden, yaz, kış demeden belli imkanlar dahilinde iyi çalıştık. Başladığımız andan itibaren zirveden hiç inmedik. Ümidimizi hiç kırmadık. Büyük arzu ve istekle çalıştık. Zaman zaman yukarıdan destek geldi bize. Ligi 25 Sabri, 8 maçta Caner, 1 maçta Melih olmak kaydıyla 34 maçı tamamlayarak hedefe ulaştık. Burada Sabri arkadaşımızın profesyonel olarak A takıma alınması, arkasından Cengiz’in alınması bence halen burada yine A takıma çıkabilecek birkaç tane daha kalecilerimiz de vardı. Bu da tabi bizi çok mutlu etti. Ben ilk defa bir alt yapı kategorisinde çalışıyorum. Necip Çarıkcı Başkanımız; ‘Hocam git aşağıda çalış, yukarıya kaleci yetiştir’ diye bizi böyle başlattı. Bizde mutlu olduk. Yukarıya kaleci hazırlama noktasında. Ama zorunlu ama tercih o kamuoyunun takdiri. Kalecilerimiz yukarı çıktılar. Kalecilerimiz en zor şartlar altında bu sorumluluğu aldılar ve Play-Off’a da Bolusporumuz çıktı. Benim asıl amacım kaleci yetiştirmektir. Boluspor’un bie karakter yapısı vardır. Yıllardır insanlar bunu bilir. Boluspor bulur, çıkartır ve Türk futboluna yıldızlar verir. Ben bu felsefe ile Boluspor’a geldim. Şükürler olsun, 2 kalecimiz yukarıya çıkıp profesyonel oldu. Şu an oynayan Melih’te çok büyük emeğim vardır. Yukarıda uzun zaman beraber çalıştık. Bu beni çok mutlu etti. Sonucunda da şampiyon olduk daha fazla mutlu oldum.”

“BOLUSPOR’A İNŞALLAH UZUN SENELER HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Boluspor U21 Yardımcı Antrenörü Bahadır Kıyak ise şunları dile getirdi: “ Şampiyonluk hayırlı olsun. Bizim ilk amacımız, A takıma futbolcu kazandırmak. İlk önce karakterli, düzgün, iyi insan yetiştirip A takımımıza futbolcular kazandırmak.  A takımımıza ne kadar oyuncu kazandırırsak, kulübümüze maddi açıdan katkı sağlamış oluruz. Hem A takımdaki futbolcularımız orada olduğu zaman kulübü daha çok sahiplenir diye düşünüyorum. Biz çok zor dönemler geçirdik antrenmanlar anlamında. 10–11 kişi bazen 9 kişi antrenman yapmak zorunda kaldık. Bir futbolu için bu çok zor. Devamlı dar oyunlar oynuyorsun, devamlı koşmak zorunda kalıyorsun. Yaptıracağımız antrenmanları pek yaptıramıyorsun. Son 2–3 haftada U19 takımımızdan da destekler alarak tam kadro çalıştık. Allah’ta şampiyonluğu bize nasip etti. Şimdiki amacımızda, Fenerbahçe ile oynayacağımız Süper Kupa Finali. İnşallah orada da bir kupa daha alırsak, hem kulübümüze birazcık maddi açıdan fayda sağlamış olacağız ve orada tüm Türkiye’nin gözü bizim çocuklarımızın üzerinde olacak. Onlar için bir şans olduğunu düşünüyorum. İnşallah orada da kupayı alırız. Fenerbahçe’yi yeneriz. Boluspor’a inşallah uzun seneler hizmet etmek istiyorum."

Editör: TE Bilisim