Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımının başarılı oyuncularından İdil Naz Kanbur açıklamalarda bulundu.

“Şampiyon olmak için şampiyon gibi düşünmek gerekiyor”

Sezona şampiyonluk parolasıyla başladıklarını ve hak ettikleri bir kupa kazandıklarını dile getiren Kanbur; “Sezona zaten şampiyonluk parolasıyla giriş yaptık. Gerçekten çok iyi bir ekibimiz vardı çok güzel bir ortam oluştu.  Sezonu 2 mağlubiyet alarak lider tamamladık. Bu performansımızı  yarı final ve final etabına yansıtmamız gerektiğinin bilincindeydik. Takımca çok iyi mücadele ettik ve kupayı kazanmasını bildik, takım olarak sezon genelinde ve finallerde bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Bence şampiyon olmak için şampiyon gibi düşünmek gerekiyor ve biz ilk günden beri böyle düşündük” dedi.

“Böylesine köklü bir kulübün yeri daima Sultanlar Ligi olmalıdır”

Bolu Belediyespor’un yerinin her zaman Sultanlar ligi olduğunun altınız çizen İdil Naz Kanbur; “Öncelikle kulübümüzün 30. yaşını kutluyorum. Böyle anlamlı bir yılda bu başarıda pay sahibi olmak gerçekten mutluluk ve gurur verici. Bolu Belediyespor’un yeri kesinlikle 1. Lig değildi. Böylesine köklü bir kulübün yeri daima Sultanlar Ligi olmalıdır. Umarım Bolu iline ve böyle güzide bir kulübe yakışır şekilde uzun yıllar Sultanlar Liginde mücadele edecektir” ifadelerine yer verdi.

“Şampiyonluk Bolu’ya ve taraftara bence çok yakıştı”

Elde ettikleri şampiyonluğun Bolu’ya büyük moral olduğunu aktaran Kanbur şunları dile getirdi: “Ülkemizde ve tüm dünyada etkisi gösteren Covid-19 salgını nedeniyle insanlar neredeyse sevdiklerini bile göremez oldular. Bu süreçte taraftarımız salona gelip bize destek olamasa da dışarıdan desteklerini daima hissettirdiler. Özellikle final etabından sonra Bolu’ya geldiğimizde büyük bir coşkuyla karşılamaları gerçekten çok güzeldi. Buradan onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu sıkıntılı süreçte bir nebze olsa da onlara moral verebildiysek ne mutlu bizlere. Şampiyonluk Bolu’ya ve taraftara bence çok yakıştı.”

“Şehrin Bolu Belediyespor’u çok daha iyi yerlerde izleyeceğinden eminim”

Bolu Belediyespor gibi büyük bir takımın voleybol şehri anlamında anılması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapan Kanbur; “30 yıllık bir kulübe sahip olan böyle güzel bir ilin voleybol şehri olmaması içten bile değil. Zaten şu anda kulübümüzün hak ettiği yerde olduğunu düşünüyorum. Özellikle Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan ve Kulüp Başkanımız Sayın Sinan Barut’un voleybolu bu kadar sevip ve destek verdiği de düşünülürse şehrin Bolu Belediyespor’u çok daha iyi yerlerde izleyeceğinden eminim” dedi.

“Risk almaktan adım atmaktan korkmasınlar”  

Genç oyunculara da mesaj veren İdil Naz Kanbur; “Ben kendi spor hayatımdan örnek verecek olursam eğer öncelikle kendilerine inanmalarını tavsiye ediyorum. Ve alt yapıdan itibaren her antrenmanda ve çalışmada antrenörlerini gerçekten iyi dinlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Risk almaktan adım atmaktan korkmasınlar, bu uzun bir yol ve her uzun yolculuk bir adımla başlar” şeklinde konuştu.

“İnşallah yeni başarılara ve güzel günlere hep beraber koşmaya devam edeceğiz”

Yeniden Boluy Belediyespor ile anlaştığı için mutlu olduğunu kaydeden Kanbur; “Yeniden bu ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Tekrar Bolu Belediyespor ile anlaşmamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah yeni başarılara ve güzel günlere hep beraber koşmaya devam edeceğiz” dedi.

“İnşallah sonraki hedefimiz ilk 8 içinde yer alıp play-off oynamak”

Sultanlar liginde ilk 8 içinde olup, play-off oynamak istediklerini sözlerine ekleyen Kanbur; “Üstüne basarak belirtmek istiyorum ki, bu ligde kalıcı olmak istiyoruz. Sultanlar liginin zorluğunun farkındayız ama bu zorlukla mücadele edebileceğimizi düşünüyorum. Ligde Bolu Belediyespor’un varlığını kesinlikle hissettireceğiz. İnşallah sonraki hedefimiz ilk 8 içinde yer alıp play-off oynamak. Yeni sezonda görüşmek üzere” dedi.

Editör: TE Bilisim