Önceki akşam Eski Sanayi Çarşısı’nda bir dükkana giren hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı. Olay mahallinden geçen bir taksicinin dikkati sayesinde bir şey çalamadan kaçan hırsızlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmadığını iddia eden esnaf ise yasalardan dert yandı.

Eski Sanayi Çarşısı’nda Ali Alemdar’a ait işyerine giren hırsızlar bir taksicinin dikkati sayesinde amaçlarına ulaşamadan kaçtılar. Hırsızların başarısız girişimleri ise anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Bir gece önce saat 01.00 sularında dükkanın önüne gelerek keşif yapan 2 hırsız, ertesi gün sabah 04.00 sularında soygun için Eski Sanayi Çarşısı’na geldi. Kameralara yansıyan görüntülerde kafaları bere ve kapüşonla kapalı hırsılardan biri öncelikle dükkanın önünde etrafı kolaçan ediyor. Ardından hırsızlardan biri kapıyı zorlayarak açarken diğer hırsız eldivenlerini giyerek usulca içeri süzülüyor. İçeri giren hırsız yaklaşık 3 dakika boyunca işyerinde çalabileceği bir şeyler arıyor. Dışarıda etrafı kollayan diğer hırsız dükkana yanaşan taksiciyi fark edip içerideki arkadaşına seslenince, hırsızın koşarak dükkanı terk ettiği görülüyor.

Sabah saatlerinde işyerine gelen Ali Alemdar ise olayı anlatırken, hırsızların yaşlarından dolayı tutuklanamadıklarını iddia etti. Alemdar “Baktım sabah geldim kapı açık. Kameraları inceledim hırsızlık olayı var. Vatandaşın biri arabayla geçerken bunları fark ediyor. Korkudan bir şey çalamadan kaçıyorlar. Emniyet birimlerine haber verdim ama bunların yaşı ufak olduğundan savcılığa suç duyurusunda bulunamıyoruz. Yaşları küçük diye bunları salıyorlar.” şeklinde konuştu. Hırsızların daha öncede Eski Sanayi Çarşısı’nda başka dükkanlara girdikleri ve suç dosyalarının kabarık olduğu öğrenildi. Emniyet ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Editör: TE Bilisim