Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, öğrencilerin KYK borçlarına ilişkin, “Evlatlarımızdan hiçbir şekilde para, kesinlikle talep etmeyeceğiz” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Milyonlarca genci ilgilendiren KYK kredi borçları, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e soruldu. Bolu’da genel başkan seçimi için oy kullanan Sarıgül, iktidarlarında özel okulların kaldırılacağının sinyalini verdi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE PARA TALEP ETMEYECEĞİZ”

Eğitimde para talep etmeyeceklerini de belirten Genel Başkan Sarıgül, “Bunu her siyasi parti genel başkanına sorduğunuz zaman derhâl sileceğiz diyorlar. Biz oy nabzı yapan bir siyasi parti değiliz. Biz Almanya’daki eğitim modelini inceletiyoruz. Almanya’daki çok enteresandır, özel okul yok Almanya’da. Herkes aynı okula gidiyor ve biz evlatlarımızın 0-3 yaşından üniversiteyi bitirene kadar hiçbir şekilde aynı okula göndereceğiz ve evlatlarımızdan hiçbir şekilde ekonomik olarak para kesinlikle ve kesinlikle talep etmeyeceğiz” dedi.

“O İKİ TANE TÜRK, ALMAN MARKASIYLA ÇIKTI”

Almanya’da Biontech aşını geliştirerek, coronavirüs ile mücadeleye destek veren Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye değinen Sarıgül, “Biz o parayı çok fazlasıyla çıkaracağız, nasıl biliyor musunuz gençler? Beyin göçünü önlediğimiz zaman çıkaracağız. Çok sevindiğim ve çok üzüldüğüm bir olay anlatayım size. Çok üzüldüğüm bir olay, iki Türk, başarılı, onların imkânlarını arttırsaydık, onlara teknolojik imkân sunsaydık, onlara laboratuvar imkanı sunsaydık, Biontech aşısını Almanya’da değil de Türkiye’de çıkaracaklardı. Onlara imkânları biz sunmadığımız için. Türkiye’de laboratuvar imkânlarını, ön masrafları biz sunmadığımız için, o iki tane Türk, Alman markasıyla çıktı, Almanya’nın tanıtımına dünya kadar katkısı oldu. Oysa Türkiye Değişim Partisi iktidarında onlar inşallah Türk markasıyla çıkacaklar ve onların olanak ve imkânlarını biz arttıracağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim