Belediye Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu hayvanseverlere seslenerek ‘’Satın almayın sahiplenin’’ çağrısında bulundu. Kolludemiroğlu ‘’Barınaktan sahiplendirdiğimiz Can’lara iyi bakılıp bakılmadığını kontrol ediyoruz ve iyi bakılmadığı taktirde geri alıyoruz.’’ dedi.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokağa terkedilen, yaralı ya da hasta köpekleri tedavisi tamamlandıktan sonra sahiplendirmeye önem veriyor.

Sahipleri tarafından eziyete uğrayan ya da sokağa terkedilen kedi ve köpekler Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünün titiz çalışması ile tedavileri yapıldıktan sonra gerek dernek yönetimi ile gerekse müdürlük bünyesinde sahiplendirmeye önem veriyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Veteriner İşler Müdürü Koray Kolludemiroğlu ‘ Sokağa terkedilen yaralı hasta sokak köpeklerini tedavileri tamamlandıktan sonra titiz bir çalışma ile sahiplendiriyoruz. Sokağa terkedilen can’lar sokaklarda çok ciddi yaşam mücadelesi veriyor. Sokaklarda çok hırpalanıyorlar. Araba çarpıyor, insanlar eziyet edebiliyor ya da aç ve susuz kalıyorlar.. Barınağa aldığımızda onları tedaviye tabi tutuyoruz. Kısırlaştırdıktan sonra da sahiplendiriyoruz. Sahiplendirdiğimiz kişileri seçerken gerçekten iyi bakılacağına inandığımız ailelere ya da kişilere sahiplendiriyoruz. Sahiplendirdiğimiz can’ları daha sonra kontrole gidiyoruz ve iyi bakılmadığı taktirde geri alıyoruz. Zaten son çıkan yasa ile hayvanlara eziyet etmek ciddi bir suç. Hapis cezasına kadar gidiyor. Sahiplendirdiğimiz can’ları boş bırakmıyor ve onları sürekli kontrol ediyoruz. Şu an sahiplendirilmeyi bekleyen haski, terrier, kangal yavrusu, golden ve pek çok canımız mevcut.’dedi.

Bolu Belediyesi Barınağından köpek sahiplenmek isteyenler www.bolu.bel.tr adresinden sahiplendirme bölümüne girerek ya da veteriner işleri müdürlüğüne hafta içi 11:00-14:00 saatleri arası gelerek sahiplenebilirler.

Editör: TE Bilisim