Sayıştay raporunda, Bolu Belediyesinin 314 bin 172 lira cezaya çarptırıldığı ve cezanın yöneticilerden alınacağı belirtilirken, Bolu Belediyesinden söz konusu cezanın Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgisinin olmadığı, eskiye dönük bir hatanın olduğu belirtildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Sayıştay’ın Bolu Belediyesi hakkında verdiği para cezası kararı kamuoyuna sızdı. Kararda Bolu Belediyesinin 314 bin 172 lira para cezasına çarptırıldığı görüldü. Bolu Belediyesi için temyiz yolunun açık olduğu belirtilen metnin, sadece belli bir kısmı paylaşıldı. Sebep ve gerekçeler açık bir şekilde belirtilmedi.

PARA CEZALARI DUYURULDU

Söz konusu raporda para cezalarının Bolu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Songül Akman, Yazı İşleri Müdürü Hayrı Mısıroğlu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Şefi Ayhan Yıldırım ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan alınacağı işaret edildi. Karar metinin şu ifadeler kullanıldı:

“100.012,75 TL’sinin gerçekleştirilme görevlisi (İn. Kay. ve Eğ. Müd.) Songül Akman, Harcana Yetkilisi (Yazı İşl. Müd.) Hayrı Mısıroğlu ve Üst Yönetici (Belediye Başkanı) Tanju Özcan’a, 214.160,40 TL’sinin Gerçekleştirme Görevlisi ( İn. Kay. Ve Eğ. Şefi) Ayhan Yıldırım, Harcama Yetkilisi (İn. Kay. ve Eğ. Müd) Songül Akman ve Üst Yönetici (Belediye Başkanı) Tanju Özcan’a müştereken ve müteselsilen 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 53’üncü maddesi gereği işleyecek faizleriyle birlikte ödettirilmesine, İşbu ilanın tebliğ tarihinden altmış gün içerisinde 6085 sayılı Sayıştay Kanunun 55’nci maddesi uyarınca Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oy çokluğu ile” ifadeler yer aldı.

BELEDİYEDEN BİLGİ GELDİ

Öte yandan söz konusu karar ve para cezalarıyla ilgili Bolu Belediyesi kaynaklarından elde edilen bilgilerde, cezaların Sosyal Denge Tazminatı kapsamında uygulandığı belirtildi. 2019 yılında 150 civarında memurun çalıştığı gün sayısının az olmasına rağmen, Sosyal Denge Tazminatını tam alması nedeniyle bu durumun yaşandığı ve söz konusu cezaların Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgisinin olmadığı ifade edildi. Ayrıca 2020 ve 2021 yılları için Sosyal Denge Tazminatı ödenmesinin kurallara uygun şekilde yapıldığı dile getirildi.

Editör: TE Bilisim