Seben Belediyesi tarafından Sebenli kadınların katıldığı Çanakkale'ye Kültür Gezisi düzenlendi. Başkan Özbağ, kültür gezilerinin devam edeceğini belirterek, “Yakında İstanbul ve Konya’ya da geziler düzenlenecek. Bay - bayan vatandaşlarımızın belediyemizin kültür gezilerinden faydalanmaları için sadece müracaat etmeleri yeterli” dedi.

Seben Belediyesi tarafından düzenlenen ve 46 Sebenli kadının katılımıyla gerçekleşen Çanakkale gezisinde rehber eşliğinde; Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası ve Deniz Müzesi, Rumeli Mecidiye Tabyası Gezintisi ve Seyit Onbaşı, Bigalı Köyü Atatürk Evi, Büyük Anatafartalar Köyü, Anzac koyu ve Arıburnu, Mehmetciğe Saygı Anıtı, Kanlısırt Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı Yeni Zelanda Ve Atatürk Anıtı Gezintisi Ve Anafartalar Ovası, Alçıtepe Köyü Salim Mutlu Müzesi, İkiz Koyu, Ertuğrul Koyu Yahya Çavuş Şehitliği, Seddülbahir Köyü, Çanakkale Şehitler Abidesi, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Soğanlıdere Sargı Yeri Şehitliği, Havuzlar Şehitliği ‘i ziyaret edildi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ “Çanakkale Zaferi sadece Türk tarihi açısından değil bütün dünya milletlerine örnek olacak büyük bir zaferdir. Vatandaşlarımızın "Çanakkale Savaşı'nda atalarımızın ve dedelerimizin hangi şart ve ortamlarda düşmana karşı nasıl bir mücadele verdiğini, hangi imkan ve şartlarda çarpıştığını yerinde görmesini ve o ruhu yaşamasını istedik.  Belirlenen program dahilinde vatandaşlarımıza Çanakkale'yi gezdirdik.” dedi.

Başkan Özbağ bu ay içerisinde İstanbul ve Konya kültür gezilerinin de düzenleneceğini belirterek “Bay - bayan vatandaşlarımızın belediyemizin kültür gezilerinden faydalanmaları için sadece müracaat etmeleri yeterli” dedi.

Editör: TE Bilisim