31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimleri ile ilgili alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İlçe Kaymakamları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile Emniyet ve Jandarma görevlileri katıldı.

Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken toplantının devamında İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Cenk Akgün tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

SUNUM YAPILDI

Gerçekleştirilen sunumda seçime katılacak siyasi partiler, seçim takvimi, açık ve kapalı yerlerde propaganda, seçim büroları, basın iletişim araçları ve internette propaganda, hoparlörle propaganda, propaganda amaçlı el ilanı, bayrak ve malzeme dağıtımı, stantlar, ilan ve reklam yerleri, Bolu’da önceki yıllarda yapılan seçimlerde gerçekleşen olaylar, seçim döneminde alınacak tedbirler, oy verme günü dikkat edilecek hususlar, yayın yasağı ile adaylığını açıklayan Belediye Başkan adayları ile ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.

“MESELEMİZ SEÇİM SONUÇLARI DEĞİL…”

Yapılan sunumun ardından katılımcılarla fikir alış verişinde bulunan ve sorularını cevaplayan Bolu Valisi Ahmet Ümit, meselenin seçim sonuçları değil, vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içinde oy verme işlemini tamamlamaları olduğunu dile getirdi.

Seçim güvenliğinin sağlanması, koordine olmak için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Vali Ümit, “Ülkemize ve geleceğimize karşı husumeti olan her türlü örgüt ve destekçisi kişiler ve kuruluşlar için 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri çok önemli. Onların bütün olumsuz beklentilerine karşılık bizde özelde Bolu, genelde ülke olarak birlik ve beraberliğimizi ortaya koymalıyız. Ben inanıyorum ki Bolu’da alacağımız önlem ve tedbirlerle seçimler karşılıklı centilmenlik, fairplay ve bir demokrasi şöleni havasında geçecektir. Temennimiz bu yöndedir. Seçimler devletimize, milletimize, ilimize ve geleceğimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim