Sedaş ile TES-İŞ arasında başlayan toplu iş görüşmeleri uyuşmazlıkla sona erdi. TES-İŞ Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu 1 aylık arabuluculuk döneminin başladığını belirterek, “Arabulucu döneminde çözülmesi; işverenimiz ve çalışanlar açısından dolayısıyla sendikamız açısından daha anlamlı olacağını düşünmekteyiz.” dedi.

TES-İŞ Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sedaş ile sendikamız arasındaki 12 Nisan 2017 tarihinde başlamış olduğumuz toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde normal süre 12 Haziran 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Bu süre zarfında sendika teklifimizdeki 135 asıl, 4 geçici madde ile 3 ek cetvelden oluşan maddelerden, sözleşmenin kapsamını ve ücreti ilgilendiren 27 asıl, 3 geçici madde 3 ek cetvel maddesi üzerinde anlaşmaya varılamamış ve uyuşmazlık tutanağı tutulmuştur. Bundan sonra yaklaşık 1 aylık arabulucu süreci başlamış olup, bu süreçte de görüşmelere devam edilecektir. Arabulucu döneminde de anlaşma sağlanamazsa yasa gereği sözleşme yüksek hakeme gidecektir.

Biz sendika olarak bu toplu iş sözleşmesinin arabulucu döneminde bağıtlanmasının işverenimiz çalışanlar açısından dolayısıyla sendikamız açısından daha anlamlı olacağını düşünmekteyiz.

TES-İŞ sendikamızın genel merkez yönetimi ile toplu iş sözleşmesinde gelinen son durumu değerlendirerek bu arabulucu döneminde bir yol haritası belirleyeceğiz. Bir işyerinde iş barışının egemen olması isteniyor ise işverenin mevcut kazanımlarımızdan taleplerini geri çekmelerini ve bizim Türkiye'deki enflasyonu göz önüne alarak hazırladığımız makul taleplerimizi tekrar değerlendirmelerini istiyoruz.

Biz ağır ve çok tehlikeli işkolunda çalışıyoruz. Bizim yaptığımız iş, pardonu olmayan çok tehlikeli bir iş sınıfına giriyor. Kar, kış, yağmur, çamur demeden kaliteli hizmet verebilmek için mücadele ediyoruz. Bütün bunların karşılığı mevcut kazanımlarımızın geri gitmesi değildir. Bu kazanımlarımızı daha ileriye taşıyan bir yapının oluşmasıdır. Bir işyerinde huzur bozulmuşsa bunun tek taraflı olmayacağını her iki tarafında huzurun bozulacağının bilinmesini istiyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim