Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Aktaş Mahallesindeki çalışmalar sırasında 12 saatten uzun süre elektrik kesintisine neden olduğu için, abonelerine tazminat ödeyecek.

Haber: Oğuzhan Eke

Aktaş Mahallesi, Öney Sokak üzerinde bulunan eski katlı otoparkın yıkımı tamamlandı. Yıkım sırasında alanda bulunan eski elektrik trafosu da yenilenerek, taşındı. Taşınma ve yenileme sırasında 27 Kasım – 29 Kasım 2021 tarihleri arasında bölgede yoğun elektrik kesintileri yaşandı.

“160 TL TAZMİNAT KAZANDINIZ”

Yoğun tepkiye neden olan kesintilerle ilgili yeni bir gelişme yaşanarak, SEDAŞ’ın abonelerine tazminat ödeyeceği tebliğ edildi. Konuyla ilgili gönderilen tebliğde, “ elektrik Piyasası düzenleme kurumundan 21.12.2012 tarih ve 28504 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi yönetmeliği Madde 192 gereği ticari kalite göstergelerine konu olan bildirimli yada bildirimsiz ayrımı olmadan dağıtım şirketinin yapabileceği günlük elektrik kesintisi 12 saat ile sınırlandırılmış olup, bu süreyi aşan müşterilerimize tazminat ödemek durumundadır. Şirketimiz bu süreyi aştığı için 160 TL tazminat hakkı kazandınız” ifadeleri kullanıldı.

Tebligatı alan abonelerin, tazminatı almaları için banka hesap bilgileriyle SEDAŞ’ın müşteri hizmetleri merkezine uğraması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim