Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İzzet Baysal Caddesi üzerindeki yerinde düzenlenen açılış töreni ile hizmete başladı.

Derneğin hizmet bürosunda düzenlenen açılış törenine, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Muammer Alper, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve davetliler katıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

Dernek açılışında bir konuşma yapan Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Erol Akbaş, derneğin kurulmuş olmasının, şehit aileleri ve gaziler arasındaki iletişim ve kaynaşmanın sağlanması için bir lütuf olduğunu ifade etti.

“DERNEĞİMİZİN AÇILMASINA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Akbaş şöyle konuştu; “Yeni bir dernek olmamıza rağmen şu ana kadar Bolu'da bulunan bütün şehit aileleri, gazi ve gazilerimizin yakınlarına ulaşarak ailelerin tanışmasını sağlamış bulunmaktayız. Aziz şehitlerimizin aileleri, gazi ve gazi yakınlarımız bu gün tek çatı altında toplanmaları birlik olmaları sonucu aynı duyguları yaşadıklarını bu vatan ve millet için verdikleri bedelin ne kadar kutsal olduğunu ve gurur duyulacak bir şeref olduğunun bilincine varılmasını sağlamıştır. Derneğimizin açılışında destek veren başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüze teşekkür ediyoruz.

Siz değerli misafirlerimiz bizi böyle bir günde yalnız bırakmayarak yanımızda olduğunuzu göstermeniz bizi daha çok onurlandırdı hepinize tüm şehit aileleri, gazilerimiz ve gazi aileleri adına şükranlarımızı sunuyoruz.”

“ŞEHİTLİK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MAKAM”

Akbaş’ın ardından, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasını yaptı. Yılmaz şöyle konuştu; “Özel bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafya şehit kanları ile yoğrulmuş bir coğrafya. 1071’de Malazgirt’ten Alparslan girdiğinde, şehit kanı ile bu Anadolu toprakları sulanmaya başlanmış ve önce Anadolu sonra Rumeli derken, Viyana’ya kadar dayanmışız. Bu yolculuk sürekli şehit kanları ile olmuş. İşler ters gitmiş geri doğru Polatlı’ya kadar gelmişiz, Polatlı’dan sonra Ankara. Kurtuluş Savaşı ile bu topraklar Anadolu haline dönüşmüş ve bizim ana yurdumuz. Buradan başka gideceğimiz bir yer yok. Tarih boyunca da kendi ülkelerinde sıkıntı yaşamış kim varsa, ana kucağı Anadolu onları kucağına basmış. Şimdi de öyle bir dönemden geçiyoruz ki, dünyanın büyün güçleri bizim üzerimizde, önce Irak sonra Suriye. Irak ve Suriye Amerika ve Rusya için bir şey ifade etmez. Almanya için de bir şey ifade etmez. Ancak bizim için çok şey ifade eder. Çünkü Kurtuluş Savaşında sınırlar çizilirken, ailelerin bir kısmı burada kalmış bir kısmı orada, zaten bir kısmı Osmanlı toprağı, zaten din bağımız olan yerler. 15 Temmuz’da kendi bağrımızdan çıkan ve bizi korumak için emanet ettiğimiz silahları bize karşı kullanan bir hain örgütten de temizlenmeye çalışıyoruz ve her gün yeni şehitlerle karşı karşıyayız. Şehitlik bizim için çok önemli bir makam. Onlara yapabileceğimiz bir şey yok Allah zaten yapacak onu vaat ediyor. Ama şehit yakınları ve gaziler bize emanet onlar için yapabileceğimiz şeyler sınırlı değil. Devletimizin bütün birimleri ile ne yapılacaksa, hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Şu an açılacak derneğin, hem şehit yakınlarını hem de gazileri kucaklamış olması dolayısıyla ile hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İnşallah bir daha şehit olmaz diye dua ediyoruz. Ancak bulunduğumuz toprakların pozisyonu gereği önümüzdeki çok zaman bunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Hepimizin bir şehit veya gazi adayı olduğumuzu da unutmuyoruz.” dedi.

“BUNU GÜNLÜK HAYATIMIZIN BİR PARÇASI HALİNE GETİRDİK”

Açılış töreninde bir konuşma da Garnizon Komutanı Albay Muammer Alper yaptı.

Alper konuşmasında; ”Milletimizin yaşadıklarını şehit ve gazilerimiz bizim harcımız onların aileleri onların çocukları onların varlıkları bu milletin en büyük harcı ben Bolu’da böyle bir vakfın böyle bir derneğin kurulmasından dolayı çok büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. İlk geldiğimiz günden itibaren hep şehit ailelerimizle ve gazilerimizle beraber olmak istedik olmaya çalıştık. Bunu günlük hayatımızın bir parçası haline getirdik. Onların bu milletin en büyük harcı olduğunu biliyoruz. Onların bizim manevi değerimiz geleceğimiz,  geçmişimiz her şeyimiz olduğunu biliyoruz. İnşallah bu yolda hep beraber hem Bolumuzda hem ülkemizde en güzel gayretleri beraber sarf edeceğiz ben hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZIN BU DERNEĞE GEREKLİ DESTEĞİ VERMELERİNİ İSTİYORUM”

Bolu Valisi Aydın Baruş;“Biz bu vatanı Anadolu topraklarının vatan olarak bilmeyi onların fedakârlıklarına borçluyuz.” dedi ve ekledi; “Şehit aileler ve sosyal yardımlaşma derneğinin hem Bolumuza hem ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Şehitlerimiz bu vatanın asıl sahipleridir. Şehitlerimiz bu kutsal toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere emanet eden ve yüce dinimizin övgü ile bahsettiği muhterem kişiliklerdir. Biz bu vatanı Anadolu topraklarının vatan olarak bilmeyi onların fedakârlıklarına borçluyuz. Bu şuurda olmak için evlatlarımızı çocuklarımı gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Şehit aileleri ve gazi ailelerimizle birlikte olmak için özen gösteriyoruz. Tüm kamu kurumlarının onların emrinde olduğunu her konuşmamızda açıklıkla ifade ediyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emaneti olan ailelerine gereken saygıyı göstermemek, ilgilenmemek onların kıymetini bilmemek bu vatana ihanettir.  Bugün bu güzel günleri birlik ve beraberlik adına yaşıyorsak bunları şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Tarih boyunca canlarını bu ülke için vermiş şehitlerimizin hiçbir şeyi düşünmeden kendilerini siperlere attılar. İstiklal savaşımızda, güneydoğuda ve doğuda terör ile mücadelemizde öyle oldu. En son milletimizin iradesini gasp etmek isteyen, demokrasimizi ortadan kaldırmak isteyen, hain fetö örgütüne karşı uçaklara ve helikopterlerin önüne kendini atan gençlerimizde, askerimizde, polisimizde de bu şuur vardı. Bu şuur kıyamete kadar devam edecek. İçinde bulunduğumuz hafta 15 Temmuz hain darbe girişiminin karşı milletimizin uyanışının, başkaldırışının ifade eden çok önemli bir haftadır. İlimizde değişik etkinlikler gerçekleştirilecektir. Sayın cumhurbaşkanımızın himayesinde bu etkinliklerde tüm vatandaşlarımızı görmek istiyoruz. İlimizde daha önce muharip gazilerimizin derneği vardı. Çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın bu derneğe gerekli desteği vermelerini istiyorum. İlimizde açılan bu dernekle şehit aileleri ve gazi aileleri bir araya gelme fırsatı bulacaklardır. Bu derneğin şehit ailelerimize, gazilerimize faydalı olmasını diliyorum. Tüm şehitlerimiz rahmet ve minnet ile anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim