Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında Şehitlerimizin ailelerini ve Kahraman Gazilerimizi ziyaret ettiler.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit’in Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimizi ziyaretlerine, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdür Vekili Uğur Aykut, İl Müftüsü Orhan Genç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit ile eşi Züleyha Koçyiğit katıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak 2000 yılında vatani görevini yaparken Karabük’te şehit olan Ayhan Adanur’un Bolu Merkeze bağlı Dağkent Mahallesinde oturan ailesini ziyaret ettiler. Ziyarette Vali Ümit ile eşi Şengül Ümit, Şehidimizin annesi Sevim Adanur, babası Mehmet Ali Adanur ile bir araya gelerek, sohbet edip Kurban Bayramlarını kutladılar.

Daha sonra 2002 yılında vatani görevini yaparken Antalya’da şehit olan Volkan Biçici’nin Sağlık Mahallesinde oturan ailesi ziyaret edildi. Ziyarette Şehidimizin annesi Türkan Biçici ve babası Satılmış Biçici ile bir araya gelen Vali Ümit ile eşi Şengül Ümit, Şehidimizin annesi ve babası ile sohbet ettiler.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit’in şehit ailelerini ziyaretlerinde İl Müftüsü Orhan Genç tarafından tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Şehit ailelerinin Âziz Şehitlerimizin devletimize ve milletimize emanetleri olduklarını belirten Vali Ümit, “Bizim için değerli ve önemlisiniz. Sizler toplumumuzun duayenleri ve medar-ı iftiharlarısınız. Her zaman sizlerin yanınızdayız. Huzur ve mutluluğunuza elimizden geldiğince katkı sağlamak aslî görevimizdir. Şehitlerimizle onur duyuyoruz. Âziz Şehitlerimize ve sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Kurban Bayramınız mübarek olsun” dedi.

Vali Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit ve beraberindeki heyet, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan ve 2007 yılında vefat eden Kıbrıs Gazisi Mürsel Dinçtürk’ün eşi Hacer Dinçtürk’ü ziyaret ettiler. Sayın Valimiz Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit ve beraberindeki heyet burada da Kahraman Gazimizin eşi, çocukları ve torunları ile sohbet ederek Kurban Bayramlarını tebrik ettiler.

Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner’i de iş yerinde ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, Kahraman Gazimizle sohbet edip, Gazimizin ve iş yerinde çalışan personelinin bayramını kutladı.

Yapılan ziyaretleri değerlendirerek, Bayramların önemli ve bu önemli günlerde insanların daha hassas olduklarını belirten Vali Ahmet Ümit, “Kurban Bayramı münasebetiyle ilimiz genelinde bulunan tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz Valiliğimizce görevlendirilen ekiplerimiz marifetiyle evlerinde ve işyerlerinde usulüne ve geleneklerimize uygun olarak ziyaret edilmek suretiyle iletişim kurulmuş ve bayramları kutlanmıştır” dedi.

Editör: TE Bilisim