İstanbul Arnavutköy’den yola çıkan 50 profesyonel bisikletçi, darbeci General Semih Terzi’yi başından vurarak darbenin seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrine ulaşmak üzere pedal çeviriyor. 800 kilometre yol kat edecek sporcular bugün Bolu’ya ulaşırken, güzergahtaki illerden teslim aldıkları toprakları şehit Halisdemir’in kabrine ulaştıracaklar.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye genelinde başlayan anma etkinlikleri devam ediyor.  Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’na katılan 50 profesyonel bisikletçi de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinliklerinin 2’nci gününde Bolu il merkezine ulaştı.

Darbeci General Semih Terzi’yi başından vurarak darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir anısına pedal çeviren sporcular, Demokrasi Meydanı’nda Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Melih Demirci ile Mustafa Gürsoy ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem tarafından karşıladı.

Şehit Ozan Özen’in toprağı verildi

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sporculara kabre götürmeleri için İstanbul’da çıkan olaylarda şehit edilen Bolulu polis memuru Ozan Özen’in mezarından alınan verirken sporcular da Başkan Yılmaz ve Vali Yardımcısı Özsoy’a “Ömer Halisdemir” baskılı tişört ve plaket hediye etti.

Sporcular, tur boyunca güzergah üzerindeki tüm illerden toprak alarak bu toprakları şehit Ömer Halisdemir’in kabrine ulaştıracaklar.

Yılmaz: “Bu millet Cumhurbaşkanına, devletine sahip çıkmıştır”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un Türk milleti açısından çok önemli bir gün olduğunu belirtti.  Başkan Yılmaz, “Dünyada ilk defa bir devletin fertleri demokrasisine sahip çıkmıştır. Kime karşı; tanka, tüfeğe, uçağa karşı… Bu millet cumhuruna, cumhurbaşkanına, devletine sahip çıkmıştır. Böyle başka bir millet yoktur. Her metrekaresi şehit kanıyla yoğrulmuş bir vatanda yaşıyoruz. Bu toprakları bize yurt yapan tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Onları saygı ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Özsoy: “Büyük bir kahramanlık, ileride daha iyi görecek”

15 Temmuz’un Türk milletinin tarih boyunca göstermiş olduğu en büyük kahramanlıklarından biri olduğunu belirten Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy ise “Bunu tarihlerde daha iyi yazacak. Belki olay sıcağı sıcağına anlaşılmıyor, ancak ileride bunun daha kıymetli bir duruş, büyük bir kahramanlık olduğunu herkes görecektir. Ben bisikletçilerimize teşekkür ediyorum. Arnavutköy’den çıkıp 2 şehidi bulunan Bolu’muzdan da toprak alarak 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in kabrine toprak götürmeleri çok anlamlıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim