Boluspor’da anlamakta zorlandığım, ya da çelişkiler girdabından kendimi kurtaramadığım olgular beynimi içten içe kemiriyor. Vitrin değiştirme arzusuna saygı duydum. Ama sistemin paramparça edilmesine, değerlerin çürütülmesine, kokuşmuşluğa da sessiz kalamam demedim.

Karmaşık, çarpık kendi bildiğinden şaşmayan tarzıyla sistemi çökertmeye öncülük etmek Boluspor’a yarar değil zarar vermektedir. Yönetimin umduğu geniş görüşlülük değişikliği, yepyeni vitrin ve yapılanmanın sonuçlarını ligde oynamış olduğumuz futbol ve yedi maçta toplamış olduğumuz üç puanla açıkça ortadadır.

Kırmızı-Beyaz formayla sahaya çıkmış, ama ruhunu soyunma odasındaki askıda bırakmış bir Boluspor futbolcusu olur mu? Ya da 10 kişi kalmış rakibine ve kendi ekibine yarım saat boş gözlerle bakan ve hiçbir şey akıl edemeyen teknik heyete ne demeli? Sözde kaliteli, antrenmanlarda canavar kesilen maçlarda ise yere yapışık futbolcuların sorumluları kimler?

Gemi su almaya devam ediyor heyhat! Sahada ne gücümüz belli nede üstünlüğümüz ne taktik belli nede sistem tabiri caizse ‘Saldım çayıra Mevla kayıra’ bir oyunla herkes halinden memnun ki, takımın geleceği açısından radikal kararlar bile alınmıyor. Büyük umutlarla yola çıkılıp On dokuz futbolcu alınıyor ‘ biz iyi futbolu’ bekliyoruz. Bu ligi iyi bilen isim takımın başına getiriliyor umutlanıyoruz ama sonuç hüsran oluyor.

Kan değişikliğine gidilip yeni hoca alınıyor Boluspor her tarafı göz kamaştıran oyuncuların dizildiği kadro ile sahaya çıkıyor ‘ biz iyi futbolu’ yine bekliyoruz ama sahada eser yok. Peki, yetkililer bu beklentimiz nereye kadar sürecek?

Aslında kaliteli bir kadroya sahibiz. Futbolcuların iyi oynama hırsı var, iyi niyeti var. mücadeleleri var ama ahenk yok, uyum yok, senkron yok, tutarlılık yok tabii en başta da üçüncü bölgede çoğalma ve gol atacak adam yok. Reha hocanın bir karşılaşmada üç ayrı santrafor deneyişi bunun da çarpıcı örneği olmuştur.

Takımımızın artık biran evvel kendine gelmesi ve gerçek güçlerini ortaya koyarak Bursaspor karşılaşmasıyla bir çıkış yakalaması şarttır. Alınacak galibiyet hem camianın kenetlenmesi hem de futbolcularımızın kaybolan öz güvenlerinin yerine gelmesi açısından son derece önemlidir.