Yaptığı balık konulu eserlerinden tanıdığımız, Bolulu Ressam Şenol SAK, 35. Kişisel Resim sergisini bu kez, Ankara Kalesi – Atpazarı Sanat Sokağında yer alan Emin Antik Sanat Merkezi’nde açtı.

Açılışa,  Ankara’nın birçok Üniversitesinden öğretim görevlileri, mülki amirler, hukukçular, tanınmış sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide, Sanatçının, son iki yılda ürettiği değişik teknik ve boyutlardaki “Balık” konulu 65 adet eseri yer alıyor.

Sergide açılışında bir konuşma yapan Gazi Ün. Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan; sanatçının eserlerini çok beğendiğini belirterek başarılar diledi.

Tanınmış Sanat Felsefecisi ve Emin Antik Sanat Merkezi Sanat Yönetmeni Ümit Yaşar Gözüm’de yaptığı konuşmada, “Ankara, İstanbul gibi metropollerde, ya da Bodrum gibi büyük turistik merkezlerde sanat yapabilirsiniz, ancak taşra da sanat yapmak zordur, bunun çeşitli zorlukları vardır. Bizler Ankara’da-Emin Antik Sanat Merkezi’nde düzenlediğimiz bu tür etkinliklerde genel olarak Ankara’nın değerleri olan sanatçıların yanı sıra, Ankara dışından gelen değerli sanatçılarımıza da yer vermeye, katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Şenol Sak, yaptığı Balık konulu çalışmalarla özellikle yurtdışında yoğun çalışmalar yapan bir sanatçımız. “Balık” kült’ü insanlık tarihinde derin izler taşımaktadır. Dolayasıyla Şenol SAK, Türkiye’de “Balık Resmi” dediğimizde, rahmetli Bedri Rahmi Eyüboğlu üstadı hatırlatır bizlere. Bilirsiniz, onun meşhur “Mavi Gezileri”ni, deniz-balık resimlemelerini.. İşte SAK, O’nun üzerine resim sanatında bir -balık- konsepti oluşturup, bu konuda binlerce esere imza atan evrensel bir değerimizdir..Bir başka dikkat çekmek istediğim konu da, SAK’ın eserlerinde sıklıkla gözümüze çarpan kaligrafik öğelerdir.. Dolayesiyle sanatçımızı ve eserlerini bu bilgiler çerçevesinde ele almak gerekir diye düşünüyorum.. Ayrıca sizlere de teşekkür borçluyuz. Sanatın artık dünyada değişime-dönüşüme uğradığı ve ülkemizde de güçlenip, kendisine gelmek üzere olduğu bir dönemde bu tür katılımlarınız ile ciddi bir destek veriyorsunuz.“ Sanatçıyı yaşatmalıyız ki Sanat yaşasın” diyoruz.! Türkiye kendi değerlerini bulsun, onlarla bu tür organizasyonlarda buluşalım ve bu vesileyle hepinizi sevgiyle selamlıyor, başarılı bir sergi olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra, açılışı yapılan sergi, davetliler tarafından gezildi ve sergide yer alan eserler, izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Şenol Sak  35.Kişisel Resim Sergisi,  7 Şubat 2019 tarihine kadar Ankara-Emin Antik Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

Editör: TE Bilisim