Gerede’nin Seviller Yaylası’ndaki arazilerin satışı için 24 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek ihale öncesinde, Gazeteci Baransel Ağca, Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Abdurrahman Özçelik'e rant için ihale bazı arazilerin listeden kaldırıldığını ileri sürdü. Konuyla ilgili Bolu Valisi Ahmet Ümit, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın açıklama yapması bekleniyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Gazeteci Baransel Ağca, Twitter üzerinden Gerede’nin Seviller Yaylası’nda liste satışına çıkarılan bazı arazilerin rant için Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Abdurrahman Özçelik'e devredileceğini iddia etti. Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a da seslenerek hareketi geçmesi yönünde çağrıda bulundu.

“SEVİLLER YAYLASI'NDA DEVLETİN DOĞA KATLİAMINDAN BAHSEDECEĞİM”

Seviller Yaylası’nda çifte standart uygulandığını ve ihalede rant olaylarının döndüğüyle ilgili iddiada bulunan Gazeteci Baransel Ağca, “Bugün size Bolu'nun doğası ile meşhur Seviller Yaylası'nda devletin uyguladığı çifte standart ve doğa katliamından bahsedeceğim. Bölgedeki yurttaşlar, bu doğa harikası araziyi ‘Ankara'da dayıları olmadığı’ için kurtaramıyor. Belki bu şekilde bu muhteşem bölge kurtulur. Seviller Yaylası, Bolu'nun pek çok yeri gibi doğa harikası bir bölge. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist bölgeye geliyor. Fakat güzellik ve yeşillik varsa biliyorsunuz bir yerden sonra betonla kaplanmalı. Kural bu. Şimdi önce haksızlıktan bahsedelim” dedi.

“LİSTEDEKİ BAZI ADA VE PARSELLER LİSTEDEN ŞAK DİYE KALDIRILIYOR”

İhale yöntemiyle listeden satılacak arazilerin bazılarının listede bir anda kaldırıldığını belirten Gazeteci Ağca, “Kamuya ait bu araziler ihale usulü satılıyor. Yukarıda paylaştığım muhteşem alan da bu ayın 24'ünde satılacaklar listesinde. Ama sadece o değil başka parseller de satılacak. Daha doğrusu satılacaktı... Fakat bir anda ne oluyorsa oluyor ve listedeki bazı ada ve parseller listeden şak diye kaldırılıyor. Belediyenin sitesindeki duyuruya baktığınızda Seviller Yaylası'nda, 4 gün sonra ihale ile satılacak olan yerlerin sayısının üçe indiğini görüyorsunuz. Bunu sadece biz görmüyoruz tabi. Bölgedeki yurttaşlar da görüyor. İşkilleniyorlar. ‘Nedir bu kardeşim’ diye bakıyorlar. Mesela 1207 ada 3'üncü parselin yanında görülen 1207 ada 1'inci parsel satış listesinden kaldırılmış. Peki kime ait bu 1207 ada 3'üncü parsel?” ifadelerini kullandı.

“4 GÜN KALDIĞI İÇİN VE İNSANLARIN SESLERİNİ DUYURMAK ZORUNDAYIM”

Bölgede yaşayan vatandaşların duruma itiraz ettiklerini ancak, önemli bir tanıdıkları olmadığı için geri çevrildiklerini ileri süren Ağca, “Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Abdurrahman Özçelik'e... Yurttaşlar, bahsettiğim muhteşem arazinin katledilmesini önlemek için Gerede Tapu Müdürlüğü'ne gidiyorlar. Onlara durumu anlatıyorlar. İddiaya göre müdürlükten şu cevabı alıyorlar: ‘Siz de bir dayı bulun çözün işinizi.’ Bölgede, bu doğa harikası arazinin satışına engel olmak isteyenlerin o araziden herhangi bir geliri yok. Abdurrahman bey gibi ‘Evimin manzarası bozulmasın kardeşim’ isyanı da yapmıyorlar. Diyorlar ki, ‘İnsanların gelip hoşça vakit geçirdiği bölge katledilmesin.’ Satışa 4 gün kaldığı için ve insanların seslerini duyurmak için durumu paylaşmak zorundayım. Belki Gerede Kaymakamlığı bu iddiaları görür ve yurttaşlara tatmin edici bir cevap verir” diye konuştu.

“ABDURRAHMAN BEY VE OĞLU SEFA ÖZÇELİK, NE İSTESELER OLUYOR

Bölgedeki iddiaların odağındaki kişinin İstanbul’da yürüttüğü çalışmalara ilişkin açıklama yapan Ağca, “Abdurrahman bey ve oğlu Sefa Özçelik, son dönemde bu arazi işlerinde oldukça şanslı. Ne isteseler oluyor. Mesela Kadıköy'ün göbeğinde İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olan Söğütlüçeşme arazisini, gar şeklinde AVM yapmak için oldukça ucuza 30 yıllığına kapattılar. Abdurrahman beyin oğlu, 193 milyon TL'lik bu proje için TCDD'ye aylık 31 bin TL, proje hayata geçtikten sonra ise 161 bin TL ödeyecek. Bu bedelin komikliğini şu şekilde anlayabilirsiniz: Arazi Salı Pazarı'na kiraya verilse TCDD buradan aylık 4 milyon TL kira bedeli alabilirdi...” şeklinde konuştu.

“BELKİ SİZ DE BİR ŞEYLER YAPABİLİRSİNİZ TANJU ÖZCAN…”

Son olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a da seslenen Ağca, “Neyse konumuza dönelim. Sevgili Gerede Kaymakamlığı bu bölgede yaşayan yurttaşlar, tıpkı Abdurrahman beye geçildiği gibi doğaya da kıyak geçilmesini ve bu muhteşem alanın betona gömülmesinin engellenmesini talep ediyorlar. Belki siz de bir şeyler yapabilirsiniz Tanju Özcan… İhaleye 4 gün kaldı. O nedenle bölgedeki satışın durması için #SevillerYaylasıYokOlmasın diyelim. Yetkililerin kulağına gider, belki bir dayı buluruz. Belki insafa gelinir falan. Haydi, el atalım #SevillerYaylasıYokOlmasın.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim