Hikâyeye göre vergi vermek istemeyen halk peygambere veryansında bulunmuş “Göklerdeki babamız dururken yeryüzünün kralı Roma İmparatoru'na mı vergi ödeyeceğiz.” Peygamberde onlara “Sezar'ın hakkı Sezar'a Tanrı'nın hakkı Tanrı'ya” cümlesi ile karşılık vermiş. Hatta hikayeye konu olan Sezar'ın imparatorluk, Peygamberin Hz. İsa olduğu iddia edilir. Anlatılanların ne kadarı gerçeği yansıtıyor bilinmez ama günümüzde bu hikayeden -doğruyu söylemek, herkesin hakkını vermek- anlamlarında kullanılan “Sezar'ın hakkı Sezar'a” kısmı daha çok kullanılmakta.

Boluspor-Bursaspor mücadelesinde Boluspor için Sezar'ın hakkı Sezar'a ifadesi tam uyuyor.

Hafta boyunca Bursaspor maçının çok zorlu geçeceği, oyundan ziyade alınacak puan ya da puanların çok kritik olduğu konusunda herkes hemfikirdi. Maç başladıktan sonra ise muhtemelen birçok kişi bu maçın rahat kazanılacağını düşünmeye başladı.

Gerçekten sezonun en iyi mücadelesi ve oyununu sergileyen bir Boluspor vardı. Hasbelkader bu maç berabere bitseydi kaybedilen 2 puan olacaktı. Rakibin bulduğu şans golü dirençlerini artırsa da Boluspor'un maçı kazanacağı çok açıktı.

Maçı isteyen, oyunun büyük bir kısmında üstün futbol oynayan, pozisyon üretebilen takım zaten galibiyetin habercisiydi. Tabi ki eksiklikler var ama 90 dakika oyunu domine edebilen, her maçını kazanabilen takım dünyada yok.

Balıkesirspor mücadelesi hariç 1 aydır kora kor mücadele eden, kazanmak isteyen bir takım var.

Nasıl ki kötü performans sergilenirken eleştiriler sunuyorsak iyi performansı da alkışlamak gerekir. Bu hafta Boluspor takımı alkışı fazlasıyla hak etti.

Bu arada 8 Mart olması sebebiyle bütün dünya kadınlarına sağlık ve mutluluklar dileyerek büyük usta Neşet Ertaş'ın “Kadınlar insandır, biz insanoğlu.” sözünün unutulmamasını ümit ediyorum.

Sadece 8 Mart'ın değil 365 günün kadınların olması dileğiyle.