Köroğlu İlk ve Ortaokulu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 14 Burda AVM’de sergi ve anket etkinliği düzenlendi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Etkinlikte, Köroğlu İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından kullanılmayan materyallerden hazırlanan bez torbalar, el işi ürünleri, atık kağıt kumbaraları, kedi, köpek ve kuş evleri sergilendi.

Sabah 10.00’dan saat 22.00’ye kadar süren etkinlikte ayrıca, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 14 soru 14 cevap adlı bir anket düzenlendi. Ankete katılanlara müdürlük tarafından bez torba da hediye edildi.

Vatandaşları bilinçlendirme adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci, düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşlerinin himayelerinde bir sıfır atık projesi başlatıldı. Hem bu sıfır atık projesine destek olmak, hem de plastik poşetlerin kullanımının azaltılması amacıyla, müdürlük olarak çok kullanımlık torbalar yaptık. Onları dağıtmak için hem de Köroğlu İlkokulumuzun yapmış olduğu atık kumaşlardan bez çantalar, atık materyallerden hazırlamış oldukları malzemeleri sergilemek amacıyla, vatandaşlarımıza göstermek, onları bilinçlendirmek amacıyla bir etkinlik düzenledik. Sayın valimin olurlarıyla. Bir de anket çalışmamız var, 14 soru 14 cevap adı ile Bolu’muza özel, çevre ile ilgili soruların sorulduğu. Gelen vatandaşlarımıza hem o anket doldurtacağız, hem bez torba hediye edeceğiz. Hem de soruları varsa, onları cevaplandıracağız. Bu hem bir bilinçlendirme çalışması, farkındalık çalışması olacak. İnşallah faydalı olur düşüncesindeyiz.”

Editör: TE Bilisim