Gönüllü Pati projesi kapsamında Bolu Gençlik Merkezinde bakımı üstlenilen Şila isimli köpek, merkezin maskotu haline geldi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Burhan Yeşiltaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Gönüllü Pati” projesi kapsamında Bolu Gençlik Merkezi, “Şila” isimli köpeğin bakımını üstlendi. Merkezin maskotu haline gelen Şila, soğuk havaya rağmen merkezin etrafında koşturarak eğlenirken, merkeze gelen öğrenciler tarafından da yoğun ilgiyle karşılanıyor.

“HAYVAN SEVGİSİNİ PEKİŞTİRMEK AÇISINDAN BİR PROJE”

Gönüllü Pati projesi hakkında bilgi veren Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, “Bakanlığımız geçen sene içerisinde, ‘Gönüllü Pati’ diye bir sloganla bütün gençlik merkezlerimizde, gençlerin hayvan sevgisini pekiştirmek, onları sokak hayvanları ve diğer kırda yaşayan yabani hayvanlar gibi, aslında çoğu zaman yanından geçip gittiğimiz halde çok da farkına varmadığımız, bazen korktuğumuz, çok da açlığı, susuzluğu ilgilendirmez gibi olunan bir ortamdan; daha hassas, onların bir canlı ve onların da bir sosyalitesinin olduğu,  onların da sevgiye, bakıma ihtiyacı olduğu gibi kavramları yerleştirmek ve uçları birleştirmek açısından bir proje gerçekleştirdi” dedi.

“GENÇLERİN, BÜYÜKLERİN MASKOTU OLDU”

Şila’nın hem öğrenciler hem de personel tarafından çok sevildiğini ve kurumun maskotu haline geldiğini dile getiren Şimşek, “Biz de ‘Şila’ isminde bir köpeğimizi buraya kazandırdık.  Proje tuttu, gerçekten isabetli bir proje olmuş. Bizim de bazı endişelerimiz vardı. Endişemizin yersiz olduğunu gördük. Bir kişinin dişinin, onun da zannedersem özel hassasiyeti vardı, çocukların, gençlerin, büyüklerin maskotu oldu. Bazen ellerinden düşürmüyorlar. Kucaklarına alıp gezdiriyorlar. Onunla oyunlar oynuyorlar ve oyuna katkı sağlayan bir cins. Çok uyuştu, iyi ki yapmışız. Bunu genişletmeye de çalışacağız imkânlarımız ölçüsünde” ifadelerini kullandı.

“İKİ AYLIK PERİYOTLAR HÂKLİNDE BAKIMLARI DEVAM EDİYOR”

Şila’nın bakımıyla ilgilenen Gençlik Merkezinde görevli İlker Yılmaz, “Biz Şila’yı, proje geldikten sonra Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçerek, oradan sahiplenmek istedik. Sağ olsunlar onlar da ilgilendiler. Bunun sonucunda ilk önce orada kısırlaştırılması yapılarak Şila’yı bize teslim ettiler. Daha sonra da Bolu Veterinerlik Merkezi tarafından iki aylık periyotlar hâklinde bakımları devam ediyor. İç-dış parazittir, karma aşılarıdır, kuduz aşısıdır vesire…” diye konuştu.

“HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADI İNSANLARLA”

Şila’nın daha önce evde yaşadığını, bu yüzden insanlarla bir sıkıntı yaşamadığına dikkat çeken Yılmaz, “Şila burada müthiş keyifli, özellikle çocuklar olduğu zaman müthiş keyif alıyor. Bir de daha önce veteriner işlerine verilmeden evde yaşadığı için burada hiçbir sıkıntı yaşamadı insanlarla. Dışarı salıyoruz, salona giriyor, çocuklarla vakit geçiriyor. Spor yapanların arkasından top koşturuyor. Müthiş keyifli burada” şeklinde konuştu.

Şila’nın bakımı ise bakanlık tarafından belirlenen; mama, yuva, kıyafet kriterleri kapsamında yapılıyor. Öte yandan Gençlik Merkezi, Gönüllü Pati projesi kapsamında 2 sokak kedisinin de bakımını üstlendi.

Editör: TE Bilisim