Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye yeniden üye olması ve fiilen başlayan partili cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yuvasına dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, “Yeniden bir araya geldiğimiz AK Parti’nin çatısı altında daha güçlü, daha kararlı, daha inançlı bir şekilde yeni bir kutlu yolculuk başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la her engeli aşacağız ve bu ülkenin geleceğini inşa edeceğiz. Millete hizmetin adresi AK Parti hareketinin mensupları olarak, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyerek yolumuza daha güçlü devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz açıklamasında şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden evinde, yuvasında olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin son 15 yılında tarihi başarılara, zaferlere damgasını vurmuş bir siyasi hareketin mensupları olarak, bugün heyecanımız, coşkumuz daha büyük. 33 aylık hasret sona erdi. Aslında mevzuat gereği resmi bir ayrılıktı bizimki. Heyecanımız, sevdamız, gönüllerimiz hep birdi, hep beraberdik. Milletin adamının, milletinin desteğiyle, millete hizmetin adresi AK Parti’ye dönüşü, bu ülkede tarihi bir gündür. Yeniden yükselişin başlayacağı kutlu yolculuğun başlangıç günüdür.

“GÜÇLÜ ÜLKENİN MİMARIDIR”

AK Parti’nin kurucuları olarak 14 Ağustos 2001’de birlikte çıktığımız kutlu yolda, birçok badireyi birlikte atlattık. Birçok tabuyu kimseyi incitmeden birlikte yıktık. Başörtüsü meselesini kavga etmeden çözdük. Anadilde konuşma özgürlüğünü getirdik. Her tarafta vesayet odaklarını temizlemek için büyük bir mücadele verdik. Karanlık oyunlara, hain örgütlere karşı dik durduk, eğilmedik. İstikrar içinde ekonomide büyümeyi gerçekleştirdik. Devletle milletin kaynaşmasını sağladık. Bu ülkedeki büyük yatırımların, güçlü ülke olmamızın mimarı  milletinin desteğini hep arkasına almış, milletin adamı, bir dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. O’nun ülkemize kazandırdığı hizmetlerin en yakın şahidi de milletimizdir.

“TARİHİ BİR DÖNEME TANIKLIK EDECEĞİZ”

Bugün Türkiye’de siyaset ve demokrasi açısından tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz. Türkiye’de ilk kez bir sistem değişikliğini milletimizle birlikte huzur ortamı içinde yaptık. Türkiye’nin geleceğini inşa etmek üzere, saflarımızı yeniden sıklaştıracağız, gücümüzü tazeleyeceğiz. Bu sistem değişikliği, ülkeye kalıcı istikrarı getirecektir, güven ve huzur ortamını getirecektir. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, gelecek hedeflerine daha güçlü ilerleyecektir.  Milli iradenin en güçlü şekilde yansıyacağı siyaset güç kazanacak, vesayetler ortadan kalkacaktır.

Hedefi bir, davası bir yol arkadaşları olarak, tekrar bir araya geldiğimiz AK Parti’nin çatısı altında şimdi ‘Yeni Türkiye’ için daha güçlüyüz. Tabii ki sorumluluğumuz her zamankinden çok daha fazladır, yükümüz daha da ağırdır. Bizler bu milletin hizmetkârlarıyız. Meselemiz millettir. Meselemiz vatandır. Meselemiz güçlü devlettir. Meselemiz bu ülkenin güzel geleceğidir. Gecemizi, gündüzümüze katıp, enerjimiz ve birikimimizle daha çok hizmet etmeye, daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye hazırız. Milletimizin desteği ile birlikte daha büyük hedeflere imza atacağız.

Böyle güçlü, milletiyle bütünleşerek, millete hizmet eden AK Parti’nin, bu kutlu hareketin mensubu olmaktan gurur duyuyorum.  Güçlü, güvenli ve istikrarlı bir Türkiye’nin yolu açıldı.16 Nisan'da bize bu yolu açan Bolulu hemşirelerimize ve aziz milletimize şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Durmak yok, bu kutlu yürüyüşe daha sağlam adımlarla devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim