Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yaptığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan Yüksek Öğretim Kurumları sınavı, Liselere Geçiş Sınavı ve Askeri Öğrenci Sınavının ne zaman yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 4.3 milyon öğrencinin merakla beklediği sınav tarihlerini açıkladı. Bu sene Yüksek Öğretim Kurumları sınavına 2.5 milyon ve Liselere Geçiş Sınavına girecek olan 1.8 milyon öğrencinin beklediği sınav tarihlerini belirtti.

“Yüksek Öğretim Kurumları sınavı 27 - 28 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran'da sona erecek.”

“Sağlık Bakanlığının ve bilim kurulumuzun görüşlerine uygun şekilde hazırlamış olduğumuz normalleşme planını dinamik bir şekilde uygulayacağız. Gelişmelere göre bazı tarihlerin öne alınması, bazılarının geriye bırakılması mümkündür. Şayet Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı rehberlerdeki kurallara riayeti en üst düzeyde tutarsak bu süreç daha hızlı olacaktır. Kurallara uyulmaması ve salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurmak zorunda olabiliriz. Dünyada yeniden hastalığın pençesine düşen ülke örnekleri vardır. İnşallah biz böyle bir duruma düşmeyeceğiz. Biz salgınla mücadele için bilim insanlarımızın söylediği her tedbiri harfiyen yerine getirmek suretiyle Allah'ın bir kaderinden bir diğer kaderine sığınacağız"

 

Editör: TE Bilisim