Karatede siyah kuşağa geçen sporcular, sertifikalarını Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler’den aldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Gençlik ve Spor Merkezi bünyesinde hizmet vere 17 Temmuz Spor Salonunda verilen uzak doğu dövüş sporlarından birisi de karate. Özellikle yaz aylarında gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar, antrenörler İbrahim Damar ve Emrah Sarıcaer tarafından veriliyor. Ayrıca yetenek taramaları aracılığıyla keşfedilen sporcular, uluslararası mücadelelerde Türkiye’yi temsil ediyor.

SİYAH KUŞAĞA GEÇTİLER

Karate eğitimlerini yıllardır sürdüren ve siyah kuşağa geçenler için de 17 Temmuz Spor Salonunda sertifika teslim töreni gerçekleştirildi. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ve Spor Şube Müdürü Ramazan Demir de törene katıldı. Törende İl Müdürü Güler, sporcularla tek tek konuşarak, onlara spora devam etmeleri yönünde tavsiyede bulundu. Karatenin iki farklı stilinde gerçekleştirilen gösteri maçlarının ardından sertifikalar siyah kuşağa geçen sporculara teslim edildi. Sporcuların aileleri de o anlara eşlik etti.

“7 TANE MİLLİ SPORCUMUZ VAR KARATEDE”

Bolu’nun önemli bir şehir olduğunu aktaran Güler, “Bolu ili spor kenti. Karatede de 2 bin 397 lisanslı sporcumuz var. Bugün buradaki 50 kadar sporcumuzun haricinde çok sporcumuz günün belli periyotlarında, belli saatlerinde antrenörlerimizin eşliğinde çalışmalarına devam etmekteler. Nitekim ki 7 tane milli sporcumuz var karatede. Bolu uzak doğu sporlarında, Türkiye’de çok başarılı bir il ve biz bu gelişimi daha çok arttırarak, milli sporcu sayısını, lisanslı sporcu sayısını arttırarak inşallah hem ilimize hem de ülkemize çok ciddi başarılar kazandırmayı planlıyoruz ve çalışmalara da başlıyoruz” dedi.

“BOLU’DA AİLELER ÇOK BİLİNÇLİ”

Bolu’da ailelerin spor konusunda çok bilinçli olduğunu aktaran Güler, “Antrenörlerimiz çok tecrübeli, çok başarılı. Bolu’da aileler çok bilinçli ve spora yönlendirme noktasında yapmış olduğumuz yetenek taramalarıyla görüyoruz ki çocuklarımız da çok yetenekli. Bunlar sahaya yansıdığında hem Türkiye hem de uluslararası derecelerle bir kazanım olarak geri dönüyor” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN EKİBİMİZE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Güler, konuşmasının sonunda teşekkürlerini dile getirerek, “Bütün ailelerime hassasiyetleri dolayısıyla teşekkür ederken, antrenörlerimize ve sporcularımıza çok çok teşekkür edip başarı dileklerimi iletiyorum. Bolu spor turizmi ve uzak doğu sporlarında çok çok gelişecek. Biz buna inanıyoruz, çalışmalar başladığı gibi bunun gayretinde olan bütün ekibimize canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim