CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM’de yaptığı konuşmada, FETÖ’nün siyasi ayağına neden dokunulmadığını gündeme taşıdı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada; "Sayın Milletvekilleri değerli hükümet yetkilileri biz öteden beri şunu söylüyoruz. Bu örgütün bir siyasi uzantısı var siz bunu duymaktan hoşlanmıyorsunuz. Sıkıştığınız zaman şunu söylüyorsunuz siyasi uzantı nerde bizimle ne ilgisi var?” dedi.

“KURDELEYİ KESENLERLE 15 TEMMUZ ANMASINI GERÇEKLEŞTİRENLER AYNI”

Özcan, FETÖ terör örgütünün siyasi uzantısının olduğunu ifade ederek; “FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ile ilgili mücadele yapılmıyor. Maalesef yapılmadığı sürece de her fırsat bulduğumda konuyu gündeme taşıyacağım demiştim. Bu güne kadar yaptığım konuşmaların bir kısmında Sayın Mehmet Metiner’i eleştirdiğim konuşmalar oldu ama 15 Temmuz etkinliklerinden sonra yazdığı yazı içeriğine katılmamak mümkün değil. Sayın Mehmet Metiner ne diyor. 15 Temmuz etkinlikleri sırasında protokolün en önünde FETÖ muhipleri ve FETÖ’cü Eski Bakanlar gördüm rahatsız oldum, içim titredi hatta üşüdüm diyor. Eve gidip reisi oradan dinledim diyor. Sayın Milletvekilleri değerli hükümet yetkilileri biz öteden beri şunu söylüyoruz. Bu örgütün bir siyasi uzantısı var siz bunu duymaktan hoşlanmıyorsunuz. Sıkıştığınız zaman şunu söylüyorsunuz siyasi uzantı nerde bizimle ne ilgisi var. Bakın Sayın Metiner açık bir ihbarda bulunuyor. Ben gördüm kardeşim diyor. Peki, Mehmet Metiner bunu gördüğü ve bir gazetenin köşesinde yazdığı halde neden hiç bir Savcı çıkıp Sayın Mehmet Metiner gel bakalım sen ne gördün hangisi FETÖ’cüydü. Hangi bakandan bahsediyorsun bu soruyu kendisine niye sormuyor. Keza enteresan bir şey daha oldu. Sayın Milletvekilleri hali hazırda görevli olan bir müsteşar var. Ne diyor birkaç ay önce bir Bakan beni tehdit etti diyor. Cumhuriyet Savcısı çıkıp gel bakalım Sayın Müsteşar sen aklı başında bir adamsın, devletin müsteşarlığını vermişiz sana kimdir bu Bakan bu konuda bize bilgi ver bu soruyu niye sormuyor niye soramıyor bakın kontrollü darbe tartışmaları yapılıyor. FETÖ ile ilgili kontrollü bir soruşturma var Türkiye’de. Sadece hükümet olarak istediğiniz ölçüde soruşturmanın kapsamını genişletiyorsunuz. Ucunun ne zaman size dokunma ihtimali doğsa sizden bir eski Bakana mevcut Bakana mevcut Milletvekiline Eski Milletvekiline hemen müdahale ediyorsunuz. Ya Allah aşkına iki tane somut soru. Bir tanesi burada oturuyor işte Mehmet Metiner. Ben sadece yazdıklarını okudum söyledim. Diyor ki, ben gördüm daha iki gün önce gördüm, üç gün önce gördüm diyor. Meclisin bahçesinde gördüm. Bizde gördük o protokolü. Ben o protokolü görünce protokol sıralarına bakınca aklıma ne geldi biliyor musunuz? Bank Asya’nın açılış günü geldi. Vallahi Bank Asya açılırken de orada bir tek Fetullah Gülen dışında diğerleri hep aynıydı, figürler aynı bir tek Fetullah Gülenin kendisi yok. Onun dışında kurdeleyi kesenlerle 15 Temmuz anmasını gerçekleştirenler aynı. Burada bir çelişki var. Sayın Milletvekilleri biz bunu ısrarla söylüyoruz.”

“FETÖ İLE AKP ARASINDA ÇOK DERİN BİR BAĞ VAR”

CHP Bolu Milletvekili Özcan, FETÖ ile AKP arasında derin bağların olduğunu dile getirerek; “Nasıl bir bağ var biliyor musunuz? Daha somut halde anlatayım. Cumhuriyet Halk Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği ayrı kuruluşlar mı? Peki, Cumhuriyetçi Hareket Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği birçok yerde iç içe geçmiş mi? Milliyetçi Hareket Partisi ile ülkü ocakları resmi bir bağınız var mı? Yok. Ama Milliyetçi Hareket Partisi Ülkü Ocakları arasında bir bağ yok derse birisi kimse inanmaz. Sizin de maalesef ilişkiniz geçmişte FETÖ ile aynı hale gelmiş. Nasıl bizim Atatürkçü Düşünce Derneği ile ilişkimiz varsa nasıl MHP’nin Ülkü Ocakları ile ilişkisi varsa, AKP ile FETÖ’ nün de ilişkisi böyleydi” dedi.

“BU AYRIŞMAYI YAPMAKTA ZORLANIYORSUNUZ”

Özcan son olarak sözlerini şöyle tamamladı: “Ama korkunun ecele faydası yok Sayın Milletvekilleri. Siz aynaya bakacaksınız kendinizle hesaplaşacaksınız bu FETÖ konusunda. Eğer bu FETÖ belasından AKP’yi temizleyemezseniz Türkiye’yi hiç temizleyemezsiniz. Ben genel kurulu saygıyla selamlıyorum.”

Editör: TE Bilisim