Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nün öneminden bahsederek Boluluları koruyucu aile olmaya davet etti. Koçyiğit; “Başta kız çocuklarımız olmak üzere aile sıcaklığına ihtiyaç duyan çocuklarımız kendilerine sevgi ve ilgiyi gösterecek şefkatli kolları beklemekte. Gelin bu güzel şehrimizde hiçbir çocuğumuzu aile sevgisinden mahrum bırakmayalım. Biz size destek olalım siz de çocuklarımıza sevginizi verin” dedi.

ÖZel Haber: Aslı Akış

“HİÇBİR ÇOCUĞUMUZU AİLE SEVGİSİNDEN MAHRUM BIRAKMAYALIM”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nün kutlanmasındaki temel amacı anlatarak; “Bilindiği gibi 11 Ekim Günü Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu günü kutlanmasındaki temel amaç kızlarımızın her türlü konuda desteklenmesi ve güçlendirilmesi, ayrımcılık ve istismardan uzak, eşit haklara sahip olarak sağlıklı gelişim göstermeleridir. Pek tabi bu imkanlar devletin de desteği ile en iyi şekilde sağlıklı bir aile ortamında gerçekleşmesi en ideal olanıdır ancak maalesef çeşitli nedenlerle bazı çocuklarımızın bu imkanı bulunmamaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak biz bu çocuklarımızın da aile sıcaklığını yaşama hakkını destekleyerek koruyucu aile sistemi kapsamında onlara sıcak yuvalarının kapılarını açan gönüllü ailelerimiz ile buluşturuyoruz. Günün anlam ve önemi vesilesi ile buradan Bolu halkımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Başta kız çocuklarımız olmak üzere aile sıcaklığına ihtiyaç duyan çocuklarımız kendilerine sevgi ve ilgiyi gösterecek şefkatli kolları beklemekte. Gelin bu güzel şehrimizde hiçbir çocuğumuzu aile sevgisinden mahrum bırakmayalım. Biz size destek olalım siz de çocuklarımıza sevginizi verin” şeklinde konuştu.

“SEVGİYE AÇ VE DESTEKLENMEYİ BEKLEYEN BİRÇOK ÇOCUK OLDUĞUNU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”

Koruyucu aile olan bir anne; “Bir süredir 8 yaşında olan kızımıza koruyucu aile hizmeti vermekteyiz. Kızımız yanımıza yerleştiği ilk zamanlar o kadar sevgiyi açtı ki buna kayıtsız kalmak imkansızdı. Gönül ister ki her çocuğun bir sıcak yuvası olsun, anne, baba sevgisi tatsın, Bizde eşimle birlikte kendi çocuklarımızı büyüttükten sonra en azından anne ve baba sevgisine ihtiyaç duyan bir çocuğun da elinden tutmak, hayata hazırlamak her konuda desteklemek için bir adım attık. Koruyucu aile işlemlerine başladığımızda kızımızı görene kadar tedirgin ve heyecanlıydık. Ne zaman ki bizi kızımızla buluşturdular ve kızımız bize sımsıkı sarıldı ne kadar doğru bir karar verdiğimizi o an anladık. Şuan bizi anne ve baba olarak görüyor ve öz çocuklarımızdan ayırt etmiyoruz. Biz bir çocuğun elinden tuttuk ve bu yola beraber çıktık. Sevgiye aç ve desteklenmeyi bekleyen birçok çocuk olduğunu görmezden gelemeyiz. Sizlerde bir çocuğa yuva olmaya ne dersiniz ifadelerini kullandı.

“BENİ ÇOK SEVİYORLAR”

Koruyucu aile hizmetinden yararlanan kız çocuğu ise;  “Sadece birkaç aydır koruyucu annem ile babamın yanındayım ama sanki doğduğumdan beri onlarla birlikteymişim gibi geliyor bana. Beni o kadar çok seviyorlar ki… Çocuk evinden beni ilk aldıkları zamanlar gerçek olduğuna inanamamıştım. Şu an her şeyin gerçek olduğunu biliyorum. Bir evim var ve bana ait bir oda. İstediğim her türlü yemeği annem benim için yapıyor. Beni çok seviyorlar” diyerek duygularını aktardı.

 

Editör: TE Bilisim