Her hafta İhsaniye Mahallesinde kurulan Bolu Pazarında bu hafta soğuk hava kış sebze ve meyve fiyatlarını olumsuz etkiledi.

İlimizin önemli semt pazarlarından Bolu Pazarına vatandaşlar yine yoğun ilgi gösterirken havaların soğumasıyla birlikte Bolu Pazarında sebze ve meyve fiyatları cep yaktı. Mevsim sebzelerinden Ispanak, 4 TL’den alıcı bulurken, Karnabahar 6 TL, Pırasa 3 TL’den alıcı buldu.

Haber: Aslı Akış

Yurt genelinde etkili olan soğuk Bolu’da Pazar fiyatlarını etkiledi. Kurulan tezgâhlardaki sebze ve meyveler de soğuktan etkilendi. Pazar esnafı soğuk hava nedeniyle müşterilerin az olduğunu belirtirken vatandaşlarda havaların soğumasının yanı sıra fiyatların cep yaktığını ifade etti.

Sebze ve meyvede yaşanan yüksek fiyat artışları pazarda tüketicinin alım gücünü düşürdü. Pazar tezgahlarında bazı sebze ve meyve fiyatları şu şekilde yer aldı:

Kış sebzelerinden, Ispanak 4TL, Pırasa 3TL, Lahana 3TL, Karnabahar 6TL, Brokoli 6TL, Kereviz 5 TL olurken, salata malzemeleri olan Havuç 3TL, Marul 4 TL, Kırmızı Lahana 3TL,Turp 3 TL ve Limon’un kilosu ise 8 TL de satılırken; Maydanoz, Tere, Dereotu ve Yeşil Soğanın âdeti 1,5 TL olarak tezgâhlara yansıdı.

Öte yandan tezgâhlarda Muz 6,5 TL, Mandalina 2 TL, Ayva 3,50 TL, Elma 3,5 TL, Portakalın 3 kilosu ise 10 TL’den pazarda alıcı buldu.

Editör: TE Bilisim