SOL Parti, Bolu’nun Tabaklar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan yeni il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa; SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, SOL Parti MYK Üyesi Deniz Demir Döğen, Eğitim-Sen Bolu Şubesi Başkanı Zehra Kulalı Gezici ile Eğitim Sen, SOL Parti ve Emek Partisi üyeleri katıldı. Açılışta SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve SOL Parti MYK Üyesi Deniz Demir Döğen’in konuşmacı olarak katıldığı “İktidarın 20 yılı ve SOL çıkış” paneli düzenlendi.

“BOLU DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ÖNEMLİ OLMUŞTUR”

Açılışta  konuşan, SOL Parti MYK Üyesi Deniz Demir Döğen, Bolu’nun SOL Parti için önemine dikkat çekerek, “Öncelikle Bolu’daki il örgütümüze yeni yerinde, mücadele dolu dönemler diliyoruz.  SOL’un örgütlü gücünü, SOL’un yıldızlı bayrağını Anadolu’nun birçok yerinde dalgalandıran, bunun için mücadele eden tüm örgütlerimize buradan teşekkür ediyoruz. Bolu’da iki yıldır başladığımız SOL’u güçlü bir öne kılma mücadelemizde önemli bir yol kat etti ve Bolu’daki emek ve demokrasi güçleriyle birlikte etkili bir süreci, dönemi geçirdiğini biz gözlemledik. Bölgedeki çalışmalarda, Bolu bölgedeki emek ve demokrasi mücadelesinde önemli olmuştur” dedi.

“AKP, NEOLİBERAL POLİTİKALARIN ASLİ UYGULAYICISI”

Döğen, AK Parti’nin 20 yıllık iktidar sürecine ilişkin ise “Kuruluş sürecinde önemli bir direniş zemini açığa çıkardık. Geldiğimiz bu noktada 20 yıllık iktidarın önümüzde bir yıllık süreçte ortadan kaldıracağımız ve memlekette aydınlık bir ülkeyi, emekten yana, ezilenden yana gençlerden, kadınlardan yana bir ülkeyi kurma mücadelesinde adım atma zamanımızın geldiğini düşünüyoruz. Karşımızdaki iktidarı anlamak ve doğru yerden muhalefet ve mücadele geliştirmek açısından 20 yıllık serüvene bakabiliriz. Böyle anlamlandırabiliriz. AKP’nin kuruluşu ve geldiği nokta itibariyle bizler açısından mevcut AKP’nin herhangi bir siyasal parti olmadığını, Türkiye’de ABD merkezli, neoliberal politikaların asli uygulayıcısı ve bunu zirve noktasına taşıyan bir iktidardan bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK DERSLERLE DOLU BİR 20 YIL”

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Bolu’da güzel bir başlangıç yapıldığını belirterek, “Çok güzel bir yer, çok güzel bir başlangıç yapıyoruz burada. Bolu için, SOL için, tüm sosyalistler için önemli adımların atılacağı günlerin başlangıcı olsun. Bu 20 yılın her bir anında AKP’ye karşı mücadele etmenin ve hiçbir anından AKP’ye şu ya da bu biçimde su taşımamış olmanın onuru Türkiye, sosyalistlerinin bir onurudur. Önemlidir, çünkü bu 20 yıl Türkiye sosyalistleri için çok büyük derslerle dolu bir 20 yıldır. Böylesi bir faşizmin Türkiye’ye hâkim hale gelmesinde bütün ülkenin geleceğini kuşatacak kadar kuvvetli hale gelmesini, onların becerisine bağlayamayız. Büyük yanılsamalar içerisinden de geçti Türkiye. O yanılsamalar ciddi bir meşruiyet kaynağına dönüştü” diye konuştu.

“TALİBAN REJİMİNİ İNŞA ETMİŞ DURUMDA”

AK Parti’nin Cumhuriyet değerlerine karşı tavrı olduğunu dile getiren İşleyen, “Aslında AKP iktidarı bu 20 yılda temel karşıtlığını, iki önemli dinamiği toplumda ve düzende yarattığı kazanımları ortadan kaldırmak üzere geliştirdi. Birincisi Cumhuriyet’in kuruluş süreci ile oluşan ilerici, laik değerler etrafında kurulmuş olan bütün birikimlerin tasfiye edilmesiydi. İkincisi ise Türkiye’de 60’dan sonra yükselerek 80’lere kadar sürecek olan bir devrimci hareketlerin Türkiye’de yarattığı bütün birikimi de ortadan kaldırmayı hedefleyen bir karşı devrimci dalga olarak örgütlendi ve büyük oranda bunları başardı. Türkiye’deki Devlet’i ve rejimi büyük oranda değiştirdi. Bugün açısından tamamıyla emperyalizme bağlı bir tür Taliban rejimini inşa etmiş durumda” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim