Sol Parti Bolu İl Örgütü, Düzce’de gerçekleşen depreme ilişkin geçmiş olsun mesajı yayımlayarak, “Bilim insanlarının tespitlerine göre beklenen şiddetli depremlere dair ise acil önlemler alınması elzemdir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, başta Bolu olmak üzere birçok şehirde hissedildi. Vatandaşların yaralanmasına ve bazı binalarda maddi hasarlar oluşmasına neden olan depreme ilişkin Sol Parti Bolu İl Örgütü yazılı açıklama yaparak geçmiş olsun dileğini iletti.

“BOLU'DA ÖĞRENCİ YURTLARI, KAMU BİNALARI HASAR ALDI”

Öğrenci yurtlarındaki ve kamu binalarındaki hasara dikkat çekilerek, “Düzce depremi de tıpkı önceki depremlerde olduğu gibi depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gösterdi. Özellikle Düzce ve Bolu'da öğrenci yurtları, kamu binaları, haneler gibi birçok bina hasar aldı. Depremden sonra hatlarda oluşan yoğunluktan iletişim kurulamadı, deprem toplanma alanları bulunamadı, oluşan yoğun trafikten kaynaklı ulaşım imkânsız hale geldi...” denildi.

“İMAR AFLARIYLA YIKIM KAÇINILMAZ HALE GELİYOR”

Bina imalatlarında rant olduğuna dikkat çekilerek, “Bilimi ve tekniği halkın yararına kullanmaktan uzak olan iktidar, deprem için toplanan kaynakları dahi depreme harcamayarak her depremde yaşanan felaketin ağırlaşmasına neden oluyor. Depremde hasar gören Düzce Adliyesini yapan şirketin ise devletten birçok ihale alıp kamu binaları yaptığını öğrendik. Yandaşlara verilen ihaleler, rant ve yağmaya dayalı politikalarla, insan hayatını hiçe sayan imar aflarıyla yıkım kaçınılmaz hale geliyor” ifadeleri kullanıldı.

“BİLİM İNSANLARININ TESPİTLERİNE GÖRE ÖNLEMLER ALINMASI ELZEMDİR”

Depremlere karşı bilim insanlarının dinlenmesi gerektiğine vurgu yapılarak, “Bilim insanlarının tespitlerine göre özellikle İstanbul ve Bolu'da beklenen şiddetli depremlere dair ise acil önlemler alınması elzemdir. Yaşadığımız her olay aynı zamanda yerele yayılmış örgütlü bir toplum olmanın önemini ve gereğini de gözler önüne sermektedir. SOL Parti, bu sorumluluk bilinciyle bulunduğu her yerde mücadelesini bu anlayışa dayandırarak sürdürecektir. Yaklaşımların. Bilsek de mevcut iktidara sorumluluklarını hatırlatmak, rantçı anlayışlarına son vermeye çağırmaktan da geri durmayacağız” açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilisim