İzzet Baysal Caddesi üzerinde stant kuran Sol Parti Bolu İl Başkanlığı, Türkiye’de eğitimin ücretsiz olarak sunulması için çağrıda bulundu.

Haber: Oğuzhan Eke

Okulların açılmasına sayılı gün kala Sol Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından eğitime yönelik çalışma yapıldı. İzzet Baysal Caddesi üzerine kurulan stantta görev alan parti üyeleri vatandaşlara bildiri dağıtarak, ücretsiz eğitim ve Sol Parti’nin eğitim hakkındaki düşünceleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

“EĞİTİME BÜTÇENİN ÇOK AZ BİR ŞEKİLDE AKTARILDIĞINI BİLİYORUZ”

Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlayan çalışmaya ilişkin bilgi veren Sol Parti Mudurnu İlçe Başkanı Sinan Cantürk, eğitim sektörünün, normal sektörden daha pahalı olduğunu ifade ederek, “Bağış değil, eğitime bütçe. Parasız eğitim istiyoruz adı altında, Türkiye’nin 81 ilinde Sol Parti olarak stantlarımızı açıyoruz. Derinleşen ekonomik kriz ile birlikte, ailelerin çocuklarının eğitimini sağlıklı bir şekilde sağlayamadığını düşünüyoruz. Eğitime bütçenin çok az bir şekilde aktarıldığını biliyoruz. Örneğin bugün üzerimize giydiğimiz bir tişört 50 lira 100 lirayken, eğitim için ayrılan tişörtlerde değişik bir baskı yapılarak 280-290 civarında satılıyor” dedi.

“ÖZEL OKULLARIN KAMULAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ”

Ücretsiz eğitimi savunduklarını altını çizen Cantürk, “Bunun için eğitime çok az bütçe ayrılıyor. Türkiye 5’li çetenin en azından vergi borçlarının silindiğini biliyoruz. Hepimiz gündemden takip ediyoruz. Silinen vergi borçlarıyla Türkiye’de ekonomik sıkıntı çekmeyecek bir sürü aile var. Bunları dile getirmek için buradayız. 3 gündür buradayız. Eğitimin ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Özel okulların kamulaştırılmasını istiyoruz. Sıkıntıların bu şekilde çözülebileceğini düşündüğümüz için sokaklardayız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim