İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın kendi girişimleriyle hayata geçirdiği ve törenle hizmete giren Solmazana Anaokulu, Bolu’nun geleceğine hizmet edecek.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Solmazana Anaokulu; Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve il protokolünün katılımıyla hizmete girdi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın kendi birikimleri ile eşi Solmaz Baysal adına Bolu’nun hizmetine sunduğu okulda 6 derslikte 200 öğrenci, gelişmiş imkanlarla eğitim alacak.

“BABAMIN MİRASININ SON KISMIYLA YAPTIĞIM TESİS”

Gölyüzü Mahallesi’nde geleceğe ışık tutacak yeni okula ilişkin düşüncelerini ve hislerini paylaşan Ahmet Baysal, “Rahmetli Babam, amcam gibi değildi. Sanayicilikten ziyade keresteciydi ve İstanbul’da kereste mağazası vardı. Bolu’da imal eder, İstanbul’da satardı. O kazancını amcam gibi yatırıma değil de gayrimenkule yapmış ve 1993 yılında vefat ettiği zaman ablam ve bana güzel bir miras bıraktı. Babam rahmetli, Allah büyük büyük hayır versin kendisine, cennetinde yer versin. Bize çok büyük varlık bıraktı. Ablam ve bana, biz de amcamızın izinden giderek, onları Bolu’ya bazı tesisler yapmaya başladık. Bugün açılışını yaptığımız okul hep babamın mirasının son kalan kısmıyla yaptığım bir tesis. Bugün çok mutlu oldum ben. Müteahhidimiz de güzel çalışmış. Bugün çok mutlu bir gün yaşadık. Yorgun fakat mutlu bir gün yaşadık, 94 yaşında. Allah’tan başka ne isteyeyim. Bizde böyle güzel günler yaşattı” dedi.

“ÇOK BEĞENDİM ÇOK GÜZEL OLMUŞ”

Hizmet için eşi Ahmet Baysal’a teşekkür eden ve iyi temennilerini sunan Solmaz Baysal ise, “Valla okulu çok beğendim, çok güzel olmuş. Her şeyiyle değişik şimdiye kadar yapılanlardan. Sağ olsun eşim, ‘İlla yapacağım, yapacağım’ en sonunda eriştik yani. Çok güzel, ona burada ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bundan evvelkilerde sokakta gördüğüm çocukları orada gördüm, hepsi başkalaşmıştı. Onun üzerine bunların devamını yapalım dedik. Benimkine geldi sıra. İnşallah hayırlı olur çocuklarımıza, bize” ifadelerini kullandı.

Solmazana Anaokulu, imzalanan protokol ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.

 

Editör: TE Bilisim