Yazıören ve Ahmetler köyleri mevkiinde yoğun yağış sonrası Kocasu Çayı’nın taşmasıyla, 300 dönüme yakın ekili tarım arazisi sular altında kaldı.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

 

Bolu’da etkili olan yağış nedeniyle dereler ve çaylar taştı. Bolu’nun Merkez ilçesine bağlı Akçakavak, Yazıören ve Ahmetler köyleri de Kocasu Çayı’nın taşmasıyla beraber sular altında kaldı. Özellikle tarım alanlarının sular altında kalmasına neden olan baskında, bazı evler de baskından etkilendi.

“200-300 DÖNÜM TARLA ZARAR GÖRMÜŞTÜR”

Ahmet Köyü’nde vatandaşlar suyun köyden tahliye edilmesi için İl Özel İdare ekipleriyle birlikte çalışırken, zarar gören arazilere ilişkin, köy muhtarı Fatih Sarıkaya, bilgi verdi. Çevrede 300 dönüme yakın tarım alanının sular altında kaldığını belirten Sarıkaya, “Dün akşamdan beri uykusuzuz. Yazıören’in oradan, normalde dereden gelmeyen su, bu tarafa doğru taştı. Taşınca 5-6 tane ev hasar gördü.  Nerede baksanız 200-300 dönüm tarla zarar görmüştür. Çalışmalar sabahtan beri devam ediyor” dedi.

“YETKİLİLERİMİZİN BİZİ MAĞDURİYETTEN KURTARMASINI İSTİYORUZ”

Ahmetler Köyü’nde yaşayan ve evini su basan Kemal Kılıçarslan ise yetkilerden yardım isteyerek, “Akçakavak ile Yazıören Köyü arasındaki suyun patlak vermesinin bize zararı. Ekili arazilerden bu yana gelen ve tarlalardan bu yana kadar ulaşan suyun bize zarar verdiğini görüyoruz. Bugün biter, yarın biter, çekilme de yapmıyor. Hasarını da bilmiyoruz ama bağı, bahçemizin bize kesinlikle dönüşü olmayacağını biliyoruz.  Yetkililer buraya el atsın, köyümüz mağdur. Yetkililerimizin bizi şu mağduriyetten kurtarmasını istiyoruz, başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

“SU, ŞU ANDA TARLANIN İÇİNDEN GEÇİYOR”

Tarım arazilerini su basan köylüler de hasarı tespit etmek için tarlalarını inceledi. 10 dönümlük buğday tarlası sular altında kalan, Yeniakça Köyü’nden Hacı İsmail Taşdemir,  “Yazıören mevkiinde bulunan 10 bin 200 metrekare yerim tamamen suyun içinde. Su, şu anda tarlanın içinden geçiyor. Zarar olarak 5 ton buğdayım gider.  Tarım İl Müdürlüğünden zarar tespitine gelmişler, dilekçe ile oraya başvuracağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim